Friday, October 29, 2010

Zwaar noodweer treft Portugal ( meerdere media)

Overstromingen na regenval in Portugal

Hevige regenval heeft vandaag overstromingen veroorzaakt in de Portugese hoofdstad Lissabon. Dat heeft de plaatselijke brandweer gemeld.

Het water liep winkels binnen en veroorzaakte chaos op de wegen in toeristische trekpleisters. Zo werd het metrostation Rossio gesloten voor publiek. Openbaar vervoer is hierdoor ernstig ontregeld.

Voorts zou een vloedgolf ook verscheidene documenten vernield hebben in een gerechtsgebouw in Vila Franca de Xira, vlakbij de hoofdstad.

Ook in andere delen van het land waren er problemen met het weer. In Porto en Viana do Castelo, in het noorden van het land, waren er overstromingen, in de zuidelijke stad Setubal zijn dan weer bomen ontworteld door windstoten.

Zware regenval zorgt voor grote problemen in delen van Portugal, mensen word aangeraden goed de berichten in de gaten te houden en geen risico,s te nemen.

Waarschuwingen voor aardverschuivingen en modderstromen zijn inmiddels afgegeven. Mensen word afgeraden niet in rivierbeddingen te lopen omdat het water zeer snel kan stijgen. In grote delen van Portugal word veel schade gemeld.