Wednesday, October 20, 2010

Kwart Thialand staat onder water...( telegraaf)

Kwart Thailand is overstroomd

BANGKOK - De ergste overstromingen in Thailand in tientallen jaren tijd hebben ongeveer een vierde van het land onder water gezet. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Chavarat Charnvirakul woensdag laten weten. Het dodental als gevolg van het snel stijgende water is opgelopen naar twaalf. Reddingsteams helpen gestrande mensen met boten. Woningen en enorme landbouwvelden zijn overspoeld.


Vier mensen kwamen om in de oostelijke provincie Buriram. Ook de zwaar getroffen provincie Nakhon Ratchasima telde vier doden. Daarnaast vielen in de centrale provincies Rayong, Trat en Lopburi enkele slachtoffers. Bewoners die aan de Chao Phraya rivier in de hoofdstad Bangkok wonen, bereiden zich voor op vertrek.

De minister beloofde de hulp aan getroffen provincies te verdubbelen. Premier Abhisit Vejjajiva zei dat Nakhon Ratchasima met de ergste overstromingen kampt in veertig tot vijftig jaar tijd. Hij schatte dat er twee keer zo veel regen in het bergachtige gebied is gevallen als vorig jaar.

Landen in de regio worden al weken geplaagd door slecht weer zoals zware regenval. In Vietnam zijn tientallen mensen door het wassende water omgekomen. In de Filipijnen eiste tyfoon Megi zeker veertien levens.