Wednesday, July 12, 2006

'Kangoeroes vroeger vleesetende monsters'

'Kangoeroes vroeger vleesetende monsters'

Uitgegeven: 12 juli 2006 13:03

SYDNEY - Wie dacht dat kangoeroes slechts schattige buideldieren waren, heeft het mis. Paleontologen hebben in Australië fossielen ontdekt waaruit blijkt dat kangoeroes vroeger grote slagtanden hadden en dodelijk gevaarlijk waren. Dat meldde de Australische zender ABC woensdag.

Onderzoekers van de universiteit van New South Wales ontdekten in Queensland overblijfselen van zeker twintig kangoeroesoorten, die tussen de tien en twintig miljoen jaar geleden leefden. Enkele van de fossielen hadden grote slagtanden, om vlees mee af te scheuren.


"Als je toen Skippy zocht, had je die zeker niet gevonden. Je zou zijn voorganger hebben gevonden, die jou direct had opgegeten", aldus professor Michael Archer van de universiteit.

De wetenschappers troffen ook longvissen en "demonische eenden" aan. Het team onderzoekers bestudeert alle fossielen om meer te weten te komen over de verandering van het klimaat, tussen de vijf en 24 miljoen jaar geleden.



((( opmerking;; let op de plaats waar de kangeroes gevonden zijn haha weer een bewijsje dat aarde constant veranderd van plaats en stand om energieveld te behouden.. ))