Sunday, July 09, 2006

het ware gezicht.....

Binnenland

zo 9 jul 2006, 05:30

Boodschappen worden niet meer ingepakt

AH weigert hulp aan blind echtpaar
door Harrie Nijen
SOEST - Het visueel gehandicapte echtpaar Inge Tacke (38) en Ruud van Zomeren (53) uit Soest mag niet meer winkelen bij de plaatselijke Albert Heijn.


Nadat ze er achttien jaar trouw tweemaal per week boodschappen hebben gedaan, heeft de filiaalhouder besloten dat ze niet langer door het winkelpersoneel geholpen kunnen worden. Te omslachtig, kost te veel tijd en is te duur, meent filiaalhouder E. Steendam. Het stel liet sinds 1988 de boodschappen door de AH-medewerkers inpakken. "Daar kwam enige tijd geleden verandering in met het dringende verzoek of we vooraf het boodschappenlijstje wilden faxen", vertelt het echtpaar. "En nu mogen we het bestellijstje ook niet meer sturen. We moeten voortaan maar via de website van de AH-bezorgservice Albert onze boodschappen regelen. Dat zien we niet zitten. De kosten wegen niet op tegen een kwartiertje hulp." "En we halen nota bene met onze blindengeleide honden zelf de boodschappen op!"

De filiaalhouder wil geen uitzondering maken voor het echtpaar. "Straks komen mensen met gebroken benen of ouderen ons ook vragen om boodschappen in te pakken. We willen geen precedent scheppen en hebben voor die service de landelijke bezorgdienst."

Steendam wil best praten over een oplossing, maar dan moet er wel betaald worden.