Thursday, July 13, 2006

De Hebreeuwse Jaartelling: ( frank Hoogerbeets)

De Hebreeuwse Jaartelling:
Codering voor de Eindtijd, deel 1
door Frank Hoogerbeets
gepubliceerd op 11 februari 2006

10 februari 2006


Als numeroloog vallen mij bepaalde getallen en coderingen natuurlijk direct op en onderzoek leidt mij geregeld naar verassende onthullingen. Desondanks worden bepaalde coderingen pas geopenbaard als de tijd daar rijp voor is en achteraf kan ik mijzelf dan afvragen waarom ik het niet eerder heb gezien, het werd mij gewoon niet eerder aangereikt. Zo ook met de volgende codering, die ik zelf heel verassend vind en waar ik door mijn onbewuste pas vandaag op werd gewezen.

Het betreft de Hebreeuwse jaartelling, waar ik mij eigenlijk nooit in heb verdiept omdat onze westerse jaartelling nu eenmaal het meest verbreide en meest gebruikte systeem op Aarde is. In de Middeleeuwen heeft een Hebreeuwse gemeenschap bepaald dat hun jaartelling begon in 3761 v.Chr. Vandaar dat het huidige Israëlische jaar 5766 is en in september het jaar 5767 begint. Eigenlijk zag ik het bij “toeval” maar dit jaartal 5767 blijkt een heel interessante codering en het feit dat dit jaar volgens onze kalender in 2006 begint, maakt 2006 voor de hele wereld een interessant jaar.

Ik begon met het analyseren van de tijdvakken in onze moderne geschiedenis die van invloed waren op de hele wereld, te beginnen met de Eerste Wereldoorlog. Deze begon zoals we allemaal weten in 1914 en eindigde in 1918 met het verdrag van Versailles. Het volgende belangrijke tijdvak was de Tweede Wereldoorlog die begon in 1939 en eindigde in 1945. Deze twee periodes zijn duidelijk en voor de handliggend. Als ik nu naar het aantal jaren kijk dat deze periodes duurden, dan is dat respectievelijk 5 en 7 jaar. Ik tel dan de kalenderjaren 1914, 1915, 1916, 1917, 1918, waarin de oorlog zich afspeelde. De oorlog duurde weliswaar vier jaar, maar energetisch waren er vijf jaartallen bij betrokken. Ik zal deze benadering consequent(!) doorvoeren.

Minder duidelijk zijn de periodes erna. Maar de aanslag op het WTC op 11 september 2001 is een belangrijke markering. Het luidt de jaren in waarin de leugen regeert en waarin de oorlog tegen “terrorisme” begint. Gevoelsmatig denk ik dat deze periode tot dit jaar duurt en dat nu in 2006 heel veel boven tafel zal komen en dat de regering Bush zal worden ontmaskerd. Alle mensen zullen dan weten dat de oorlog tegen het “terrorisme” feitelijk een machtsstrijd was om de wereldheerschappij met als eerste inzet de olievoorraad in het Midden-Oosten. Nemen we de jaartallen van deze periode dan komen we op 6: 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 en 2006.

Nu treedt er een interessant patroon op dat wordt gevormd door de hoeveelheid jaartallen van de drie betreffende periodes, namelijk 576, want onmiddellijk valt de overeenkomst op met de Hebreeuwse jaartelling. Voor alle duidelijkheid: het Hebreeuwse jaar 5700, dat het aantal jaartallen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog bevat, komt overeen met het jaar 1939 van onze westerse kalender, en dat is het beginjaar van de Tweede Wereldoorlog! Twee andere periodes blijven nog over, aangeduid met de twee nullen, waarvan we er al één hebben. Zoals gezegd komt het Hebreeuwse jaar 5767 overeen met 2006 van onze westerse jaartelling en als we ook hier ervan uitgaan dat het cijfer 7 het aantal jaartallen aangeeft van de komende periode dan komen we precies uit in het jaar 2012, wat volgens de kalender van de Maya’s het eindjaar zal zijn van het huidige tijdperk.

Voor de duidelijkheid zal ik hieronder een tabel tonen van de betreffende periodes met het aantal overeenkomstige jaartallen per periode:

Periode Jaren Hebreeuws Jaartallen
Eerste Wereldoorlog 1914-1918 5675-5679 5
Tweede Wereldoorlog 1939-1945 5700-5706 7
Oorlog tegen “Terrorisme” 2001-2006 5762-5767 6
Eindfase 2006-2012 5767-5773 7

Uit de tabel blijkt duidelijk dat in het jaartal 5700 (=1939) de 7 de jaartallen aangeeft van de Tweede Wereldoorlog, en dat in 5767 de laatste 7 de jaartallen van de Eindfase aangeeft. Dus van de codering 5767 kunnen we zeggen dat beide 7s de jaartallen van de 2e en 4e periode aangeven! Doet dat niet denken aan de aanslagen van 7-7-2005 in Londen? De 7e van de 7e, twee keer 7 die terugkomen in de code 5767, en 4 explosies, die de vier periodes van diezelfde code aanduidt! Die zevens lijken het accent te willen leggen op de tweede en vierde periode. Van de tweede kunnen we zeggen dat die heel hevig was, veel heviger en groter in omvang dan de eerste en de derde. Zou de vierde periode ook zo hevig worden? Ik denk hierbij niet zozeer aan oorlog, hoewel dat natuurlijk niet is uitgesloten, maar eerder aan fysieke veranderingen van het Aardse oppervlak.

Numerologisch duiden oneven getallen op mannelijke energie en even getallen op vrouwelijke energie. Logischer wijze zou men denken dat zaken onder een mannelijke energie heftiger zijn dan onder een vrouwelijke energie terwijl de eerste en derde periode relatief juist minder heftig waren dan de tweede en waarschijnlijk ook de vierde periode. Maar als we de code numerologisch interpreteren, dan zouden we van achter naar voren moeten lezen omdat in de numerologie het rechter getal altijd inwerkt op het linker getal.

Niet terzake doende, zou je zeggen, maar dat is het wel! Kijken we nu naar het Hebreeuwse jaar dat begon in 2001, het jaar van 9/11, dan zien we dat dat 5762 is. Halen we daaruit volgens de numerologische methode, dus van achter naar voren, het eerste en derde cijfer (de mannelijke posities) dan krijgen we 72 en dat getal vormt samen 9. Nemen we nu het tweede en vierde cijfer (de vrouwelijke posities) dan krijgen we 56 en dat vormt samen 11. JA! Wat onze westerse jaartelling niet laat zien, openbaart ons de Hebreeuwse jaartelling des te beter. 2001, of 5762 was het jaar van 9/11!

Er zijn nog enkele andere getallen die interessant zijn om te vermelden. Zo is het aantal jaartallen van 1914 tot 2012 precies 99 en van 1914 tot 2001 precies 88, en van 1914 tot 1990 (begin van de Golfoorlog) 77. Dit zijn allemaal veelvouden van 11. De dubbele 9 geeft heel duidelijk aan dat we te maken hebben met een voltooiing van een cyclus. In feite geven de dubbele getallen in het algemeen aan dat er sprake is of zal zijn van een verschuiving, of beter nog, een hereniging van de elementen die door de sterke dualiteit van de derde dimensie gescheiden zijn geweest.

Deze codering is voor mij de belangrijkste openbaring sinds ik in 1988 begon met numerologie. De eerste grote openbaring waren de spiegelende getalscodes die ik ontdekte tussen mijn tweelingziel en mijzelf (jawel, mijn tweelingziel vertoeft ook op Aarde). Ik was dus al wel vertrouwd met de ogenschijnlijke gescheidenheid van wat in werkelijkheid EEN is en de noodzakelijke daarmee gepaard gaande complementariteit. Met de openbaring van de code 5767 kan ik dit concept op de hele wereld en de hele mensheid betrekken.

Alle verhalen en boodschappen over dimensieverschuiving, opstanding en eindtijd lijken nu een stuk concreter te zijn geworden. Met woorden heb je nog de keus of je erin gelooft of niet, of je de boodschap aannemelijk vindt of niet. Maar getallen spreken voor zichzelf. Toegegeven, niet iedereen heeft het inzicht om wiskunde te doen of interesseert zich voor getallen. Maar een logische structuur zoals de code 5767 die aangeeft, is voor wie dat wil, zonder meer te herkennen.

Nu zullen velen zichzelf afvragen hoe het mogelijk is dat de Hebreeuwse jaartelling de codering oplevert voor de periodes van de huidige eindtijd. Men zegt immers dat deze wereld wordt gekenmerkt door vrije wil! Hoe ver reikt onze vrije wil eigenlijk en in hoeverre staat de toekomst al vast? Ik denk dat onze vrije wil is bedoeld om op individueel niveau ons leven naar eigen inzicht vorm te geven en dat wat de mensheid als geheel manifesteert, de optelsom is van alle individuen samen. Zo bezien heeft de mensheid collectief besloten voor de vormgeving van onze huidige cyclus, inclusief deze eindfase! Wij zijn daar met z’n allen zelf verantwoordelijk voor! Het is onze creatie en onze keuze geweest, of we nu tevreden zijn over de uitkomst of niet.

En wat de vaststelling van de toekomst betreft, als wij als individu besluiten om na onze middelbare school een vijfjarige opleiding te volgen, dan kunnen we er redelijkerwijze vanuit gaan dat we over vier jaar in het examenjaar zitten, of als we een keer blijven zitten, over vijf jaar. Zo kiezen we met elke belangrijke beslissing in ons leven voor een bepaald scenario waarmee onze vormgeving voor de naaste toekomst min of meer vast zal staan of tenminste voor de handliggend zal zijn. Betrekken we dat idee op het niveau van de mensheid dan moge duidelijk zijn dat collectieve beslissingen en vormgevingen een nagalm zullen hebben van vele duizenden jaren! Zo had de keuze van de mensheid die leidde tot de ondergang van Atlantis een direct gevolg voor de volgende 12,000 jaar. En met de collectieve vormgeving in de daaropvolgende millennia werd ook begonnen met het vormgeven van het eindscenario.

Dus hoe we het ook bekijken, en of wij ons er nu wel of niet van bewust zijn, wij zijn met z’n allen verantwoordelijk voor het scenario dat zich nu aan het ontvouwen is.

Tenslotte wil ik nog mijn gedachten uitspreken over de invloed van het Hebreeuwse volk op de menselijke geschiedenis en de Hebreeuwse betrokkenheid bij het scenario en de gebeurtenissen van deze eindtijd. Mij is wel eens gezegd dat de staat waarin Jeruzalem verkeert, een indicatie is voor de staat waarin de mensheid verkeert. Ik denk dat dat waar is, al kan ik het hoe en waarom ervan niet goed doorgronden. Wat ik wel weet is dat het Hebreeuwse volk, of beter gezegd de zielen van dat volk, naar de Aarde zijn gekomen om een bepaalde les te leren. Zij zouden “zittenblijvers” zijn van een eerdere cyclus op een andere planeet en nu op Aarde zijn om die cyclus over te doen. Vandaar dat zij zo intelligent zijn en zich op zoveel belangrijke posten bevinden van banken, universiteiten en regeringen. De grootste wetenschappers van naam in onze bekende geschiedenis waren allemaal van Joodse afkomst. Hun enorme invloed op de vormgeving van de huidige menselijke cyclus op Aarde is dus overduidelijk.

Moeten we het Hebreeuwse volk dan in hoofdzaak verantwoordelijk stellen voor de huidige toestand op Aarde? Natuurlijk niet. Allemaal zijn we erbij geweest en allemaal hebben we eraan meegedaan. Bedenk dat jijzelf zo’n zittenblijver kunt zijn want er is geen ras op Aarde dat niet is vermengd met Hebreeuwse genen en dat Hebreeërs zich dus niet beperken tot het incarneren in Israël! Daarnaast is het sowieso een goede gewoonte om niet met de vinger naar een ander te wijzen, want het feit dat wij hier op Aarde zijn, geeft aan dat hier voor ons iets valt te leren.

Ik geef er de voorkeur aan om de dingen te laten zijn voor wat ze zijn en om van elke situatie het beste te maken, ook al lijkt die nog zo hopeloos. Gedane zaken nemen geen keer en door de gevolgen van onze vroegere handelingen onder ogen te zien en de volle verantwoordelijkheid ervoor te nemen, kunnen we veel herstellen en goed doen, en kunnen we met onze geleerde lessen een grote sprong voorwaarts maken in onze evolutie.