Tuesday, February 08, 2011

Onvrede Nederland groeit... ( Wup)


Steeds meer mensen verlaten Nederland uit ontevredenheid

Dagelijks verhuizen 305 Nederlanders naar het buitenland. Emigranten storen zich in steeds hogere mate aan bevolkingsdichtheid, files, kosten voor levensonderhoud, criminaliteit en de maatschappelijke problemen rondom de multiculturele samenleving. Belangstelling om te emigreren neemt ieder jaar weer toe. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).De verwachting is dat het cijfer van 305 in de toekomst toeneemt tot 357 per dag. Onderzoek van het NIDI (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) toont aan dat avontuur, rust, ruimte, natuur en veiligheid als belangrijke redenen om te emigreren worden genoemd.


Beurs
Voor mensen die belangstelling hebben in wonen, werken, scholing/stage en ondernemen in het buitenland is de EmigratieBeurs die komend weekeinde in Houten wordt gehouden hét startpunt. De organisaoren van de tweedaagse beurs weten zich nu al verzekerd van een absoluut bezoekersrecord. Tot nu toe werd via internetverkoop al vijftien procent meer tickets verkocht dan het totaal aantal bezoekers van vorig jaar. Er worden nu meer dan 11.000 bezoekers verwacht.

Op de beurs worden voordelen van emigratie inzichtelijk gemaakt. Dat gebeurt met ondersteuning van ruim driehonderd bedrijven, buitenlandse regio's en organisaties en presentaties.


Vacatures
In totaal worden bijna 1 miljoen vacatures op de beurs aangeboden. Ook de meer gespecialiseerde beroepsgroepen vinden steeds meer hun weg naar het buitenland via de EmigratieBeurs.

Zo geven Zweedse regio's presentaties aan huisartsen, dierenartsen en IT personeel. Franse regio's als de Bourgogne en de Auvergne, maar ook landen als Australië en Nieuw Zeeland zijn op zoek naar medisch personeel. Agrariërs kunnen zich oriënteren op het agrarische plein voor bijvoorbeeld Canada. (AK)