Sunday, February 20, 2011

Chemie Pack "denkt" vrijuit te gaan maar wekt meer en meer de woede op van de burgers.. ( Ad) zie www.ge-di-christi-re.com waarheid Ma At..

Burgers dreigen op te draaien voor Moerdijk

MOERDIJK - De inwoners van Midden- en West-Brabant lopen de kans op te moeten draaien voor de schoonmaakkosten van de chemiebrand in Moerdijk. Het afgebrande bedrijf Chemie-Pack is namelijk niet bereid om de kosten te dragen.

Dat meldt Trouw.

De rekening, die kan oplopen tot 16 miljoen euro, wordt voorlopig betaald door het waterschap Brabantse Delta. Als het Rijk niet bijspringt, is er geen andere mogelijkheid dan de rekening bij de burger neer te leggen, zegt dijkgraaf Vos van Brabantse Delta.

Dat zou betekenen dat alle huishoudens in Midden- en West-Brabant volgend jaar ongeveer 40 euro meer waterschapsbelasting moeten betalen. Voor bedrijven met meerdere hectaren landbouwgrond kunnen de extra kosten oplopen tot 800 euro. Vos heeft gemerkt dat er onder de bevolking 'totaal geen begrip' is voor deze situatie. "Het waterschap heeft al tientallen telefoontjes en e-mails van boze mensen ontvangen", zegt hij.