Friday, January 14, 2011

Zon en aarde bereiden zich voor op rotatie.. ( niburu. Godlikeproductions/ Meerdere media)( afbeelding zie eerdere berichtgevingen omtrent veranderingen zon en maan.. ( Idem Niburu..)

Zon komt twee dagen te vroeg op in Groenland

In Groenland is de Zon dit jaar na de poolnacht twee dagen te vroeg opgekomen en wetenschappers staan voor een raadsel.

Voor het eerst in de geschiedenis van het meest westelijke stadje Ilulissat kwam op de ongebruikelijke datum 13 januari de Zon al op.

Het radiostation KNR meldde dat de Zon op dinsdag exact om 12:56:57 uur opkwam na bijna twee maanden duisternis. Normaal gesproken zou de Zon pas 48 uur later zijn opgekomen.

De mysterieuze zonsopkomst brengt wetenschappers in verwarring en er wordt inmiddels druk gespeculeerd. Er wordt zelfs gesuggereerd dat de vroege verschijning van de Zon een astronomische verklaring zou kunnen hebben.

Wetenschappers geven aan dat de data van de aardas en die van de rotatie van de Aarde constant in de gaten worden gehouden en dat ze geen veranderingen hebben opgemerkt.

Hoe betrouwbaar zijn deze uitspraken? Eerder in 2010 heeft de NASA namelijk aangetoond dat de Aarde sneller kan draaien door de invloed van bijvoorbeeld een krachtige aardbeving.

Intussen ontwaakt het 4.500 inwoners tellende stadje uit een winterslaap. Wolfgang Lenhardt van het departement Geofysica aan het Zentralanstalt für Meteorologie und Geodynamik (ZAMG) te Wenen is van mening dat de sterrenbeelden niet veranderd zijn, dus dat de vroege zonsopkomst geen geofysieke of astronomische oorzaken kan hebben.

Wellicht biedt een rapport van National Geographic News enig soelaas. Hierin wordt namelijk duidelijk gemaakt dat de aardmagnetische pool geleidelijk aan richting Rusland verschuift.

De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) houdt hier rekening mee en heeft reeds één vliegveld laten sluiten om de start- en landingsbanen aan te passen.

Op andere plaatsen in de wereld is eenzelfde beeld zichtbaar. De Canadese Inuit zien bijvoorbeeld de Zon af en toe op andere momenten opkomen dan ze gewend zijn.

Bron: News.orf.at

Attentie via: Godlikeproductions.com

Verwant artikel: Vliegveld Tampa ondervindt hinder door verschuiving magnetisch noorden