Sunday, January 16, 2011

Noodweer Filipijnen blijft levens eisen..( de morgen)


Al 51 doden door noodweer Filipijnen, 16 vissers vermist

Het noodweer heeft in de Filipijnen al aan 51 mensen het leven gekost. Er zijn ook nog steeds 16 vissers vermist. Dat heeft het Filipijnse ministerie van Civiele Bescherming vandaag gemeld.

Zeven vissers konden gered worden van een gekapseisde boot nabij de stad Pandan in de provincie Catanduanes. Een reddingsactie is gestart naar 16 vermisten.

"We hebben de vissers herhaaldelijk gewaarschuwd om niet uit te varen bij slechte weersomstandigheden", zegt Benito Ramos van het ministerie. "Maar deze vissers deden dat toch en enorme golven hebben hun boot doen kapseizen."

3,7 miljoen dollar schade
Volgens Ramos hebben de overstromingen, aardverschuivingen en andere incidenten ten gevolge van de zware regens sinds eind december in de Filipijnen ondertussen al aan 51 mensen het leven gekost, nadat vandaag opnieuw 4 dode lichamen aangetroffen waren bij verschillende ongevallen.

Meer dan anderhalf miljoen mensen zijn getroffen door het noodweer in de Filipijnen. De schade aan landbouw en huizen loopt volgens Ramos op tot omgerekend 3,7 miljoen dollar. Verwacht wordt dat de regens nog een tijd zullen aanhouden. (dpa/ka)