Sunday, November 14, 2010

Treinuitval Belgie door zware regenval... ( de morgen)

Noodweer hindert treinen, ook problemen Eurostar en Thalys

Het treinverkeer ondervindt zware hinder van het noodweer, meer bepaald tussen Brussel-Zuid en Halle. Sinds 9.30 uur is er op vraag van de brandweer van Halle geen treinverkeer meer mogelijk op die lijn, wat ook gevolgen heeft voor het internationale treinverkeer.

Ook Thalys, tgv en Eurostar rijden op dat traject dus niet. Hoelang de hinder nog zal duren, is momenteel nog niet duidelijk. Dat is vernomen van Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel. "Wegens een dreigende dijkbreuk aan het kanaal Brussel-Charleroi is er op vraag van de brandweer momenteel geen treinverkeer mogelijk op het traject Brussel-Zuid/Halle. Sinds half tien rijden daar geen treinen meer, ook geen internationale", aldus Petit.

Daarnaast is er ook hinder op het traject Denderleeuw/Gent-Sint-Pieters, waar als gevolg van wateroverlast op een deel van de verbinding slechts één spoor beschikbaar is. Er zijn vertragingen van 10 tot 15 minuten.

Verder zijn er nog gevolgvertragingen nadat in Aalter een boom op de sporen was terechtgekomen. Een trein heeft de boom geraakt, maar daarbij vielen geen gewonden. De reizigers konden allemaal overstappen. Tussen 6.45 uur en 8.45 uur moest het treinverkeer tussen Aalter en Beernem over één spoor. (belga/gb)