Wednesday, October 13, 2010

Daar is ie dan ... Diamanten chip ... ( faqt..nl)


Diamanten wonderchip voor mensen


Diamanten chip voor mensen leidt hopelijk tot een stortvloed aan medische doorbraken.

Diamant, een van de meest kostbare edelstenen ter wereld, veel gezien in de juwelen van ‘s werelds rijken. Door zijn extreme hardheid is het ook zeer geschikt voor allerlei werktuigen, van boorkop tot slijtvaste laag. Deze edelsteen lijkt echter nog waardevoller te zijn dan we tot nu toe dachten.

Twee Amerikaanse professoren zijn namelijk in een vergevorderd stadium met het ontwikkelen van een chip voor mensen. Deze chip kan eenmalig met een operatie ingebracht worden en gaat levenslang mee. Het chipje kan door het sturen van elektronische en chemische pulsen ware wonderen verrichten in het menselijke lichaam.

Deze wonderen variƫren van het herstellen van problemen in het zenuwstelsel tot het gedeeltelijk of geheel herstellen van verlamming. Ook kan het chipje waarnemingen doen en meehelpen aan onderzoek voor zowel het genezen van de patiƫnt als voor wetenschappelijk onderzoek. Het is van buitenaf uit te lezen en te programmeren dus eventuele aanpassingen kunnen zonder operatie worden ingevoerd.

Het chipje wordt omhuld door een zacht polymeer, die ervoor zorgt dat het lichaam het geheel accepteert als een deel van het lichaam en niet afstoot zoals het zou doen bij een splinter. Een combinatie van zo’n polymeer en de diamant is nodig in het deel dat aan een zenuw gekoppeld wordt. Dat deel moet namelijk de pulsen etc. kunnen overbrengen maar ook worden geaccepteerd als een deel van het lichaam. Diamonds are forever…