Saturday, June 26, 2010

Waarschuwing..

Vanwege aanhoudende hitte de komende tijd moet men rekening houden met grote kansen op ontwikkelen van zeer extreem onweer waarbij asboluut noodweer kan gaan onstaan in grote delen van Europa.

Ook moet men rekening gaan houden met uitval van de electriciteits centrales welke het koelwater vanuit de rvieren krijgen. dit water zal veel te warm worden en zal niet meer bruikbaar zijn voor de centrales.

Houd u dus rekening met grote kans van uitval van electriciteits systemen, het is dan ook raadzaam batterijen in te slaan om alsnog radio verkeer te kunnen blijven volgen.

Waarschuwing voor alle ditricten geld dat er sprake kan zijn van grote uitslaande bosbranden welke veroorzaakt kunnen worden doordat mensen slordig omgaan met het wegwerpen van sigaretten etc in natuurgebieden. Houd u rekening mee dat ook de binnenstedelijk gebieden nu ook gevaar kunnen lopen als de droogte aan blijft houden.

Huidkanker

Waarschuwing geld ook voor mensen met een verhoogde kans op huidkanker omdat de zonneactiviteit zeer groot is, blijft u in de uren tussen 12.00 en 15.00 zoveel mogelijk uit de zon.

Waarschuwing voor boeren geld; houd u rekening met ernstige tot zeer ernstige water tekorten waardoor uw oogsten zullen kunnen mislukken. Het is dan ook raadzaam evt in de nachtelijke uren het land te besproeien en op de graslanden uit te kijken met het gras binnenhalen, ook hier ontstaat verhoogde kans voor branden. Ook bermen langs snelwegen vormen verhoogde risico gebieden doordat autmobilisten niet zorgvuldig omgaan met het wegslingeren van sigaretten. Ook de natuurgebieden zou een direct algeheel rookverbod in moeten gaan zo veel mogelijk de branden te voorkomen.