Tuesday, June 22, 2010

Overstromingen Brazilie... ( Piet Paulusma)

Overstromingen door veel regen in Brazilie

De autoriteiten in de noordoostelijke Braziliaanse staat Alagoas houden rekening met een groot aantal doden door overstromingen die in de afgelopen dagen ontstonden.

Inmiddels zijn 35 stoffelijke overschotten gevonden in Alagoas en in de naburige staat Pernambuco, terwijl het aantal vermisten circa duizend bedraagt, zo maakte gouverneur Teotonio Vilela Filho van Alagoas maandag (lokale tijd) bekend.

”We bidden ervoor dat de vermisten levend zullen worden gevonden”, zei de bestuurder tijdens de ontmoeting met de pers, kort voor een onderhoud met de Braziliaanse president Lula da Silva. ”Maar we zijn zeer bezorgd omdat steeds meer lichamen opduiken op stranden en rivieroevers.”

Zware regenval
Alagoas, een relatief arme staat die grenst aan de Atlantische Oceaan, kampt al dagen met zware regenval. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden en er hebben zich aardverschuivingen voorgedaan.

Datzelfde geldt voor de naburige staat Pernambuco. In totaal werden al circa honderdduizend mensen geƫvacueerd in verband met het wassende water in de kuststaten.