Tuesday, June 29, 2010

Emotie element van de mens ( www.reflectionmaat.blogspot.com www.ge-di-christi-re.com)




Emotie .....

Is het niet zo dat emotie ons levenspad bepaald, onze weg die wij inslaan word 100 % bepaald door onze emotie zonder dat we dit beseffen en of willen inzien.

Emotie is en zal altijd een zintuig blijven van ons menselijk ras omdat de hele levensweg bepaald word van hoe we met emotie omgaan en in bepaalde situaties die weten te gebruiken en te verwerken.

Emotie is kiezen, emotie is gebruiken emotie is kennis vergaren hoe anderen over dingen denken, hoe anderen dingen weten te ervaren en vooral hoe anderen jou informatie geven zonder dit te beseffen.

Weten is een gave die eigenlijk iedereen kan leren, ons gezicht en vooral onze ogen spreken boekdelen en zijn de weerspiegeling van onze ziel die wij bepalen op onze levensweg. Is het de persoon die snakt naar aandacht in commercie om er zelf beter van te worden of is het de persoon die juist die info achterhoud bang te zijn voor het heden verleden of de toekomst.. onze ogen en het gezicht geven dit allen weer in het leven.

Een goede rechtspraak word weergegeven vanuit gezichtsuitlatingen zoals deze vroeger gedaan werden, gezichtsuitlatingen verrade mensen door en door en geven de spiegel van de ware ziel weer. zijn ze bang, weten ze meer dan ze willen vertellen of houden ze met opzet informatie achter zodat hij of zij hopende er zelf beter van word...


Emotie is niet langer een geheim zintuig van de mensheid omdat wij door en door leren omgaan met het zesde zintuig voelen wat meer en meer ontwikkeld word doordat problemen op ons levenspad worden gestuurd om ze later weer op te lossen.

Emotie is weten omgaan met mensen, emotie is leren vergaren van kennis wat in ons gezicht opgeslagen zit door de loop van het leven heen. emotie is inzien, emotie is ervaren emotie is simpelweg WETEN dat die andere persoon die voor je staat liegt en of goed of kwaadschiks met ook jou voor heeft...

Mensen vallen en leren opstaan in het leven naar mate men ouder word, men leert inzien, leert om te gaan met emotie dat iemand vergeven beter is dan op iemand kwaad worden ongeacht wat men je aandoet, vergeven van iemands emotie ook in wandaad is het zwaarste wat van ons verwacht kan worden, hoe gaan we er mee om en hoe gebruiken we dit in de rest van ons leven als les, als ervaring en vooral als schakel sneller te schakelen, sneller te opstaan als men valt, en vooral sneller in te zien dat sommige wegen niet voor ins zijn bestemd en of weggelegd.. soms kiezen we andere wegen, soms zien we later pas dingen in. soms ervaren we later pas dat de les die het zintuig emotie ons leert alles bepalend is hoe we met situaties om leren gaan in ons leven, emotie is een zintuig waarbij elke kind van kleins af aan al begint te weten, begint te ervaren en vooral begint te schakelen een andere weg in te mogen slaan van het leven..

Emotie leren erkennen en herkennen is WETEN wat anderen vaak niet weten en mischien is dat het juist wel dat het zo mooi maakt mensen te willen leren delen in de kennis die je hebt mogen leren in het lezen van gezichten... Lachen, geluk hebben, iemand kwetsen iemand uitschelden, een situatie niet aankunnen, onmacht boosheid, agressie, liefde geborgenheid, kennis.. het staat allemaal op ons gezicht geschreven..

Emotie is leren vallen in het leven, dingen leren loslaten, materie geen waarde meer aan hechten zodra het je ontnomen word, emotie is die kennis van jezelf leren ervaren zodat je anderen de les mag leren sneller te schakelen wanner je vallende bent om alweer op te staan alvorens je gevallen bent in dit leven...

Emotie is meer dan jij denkt.... leer ermee om te gaan, leer in te zien dat een andermans gedrag wel eens de spiegel voor JOU zelf kan zijn dingen aan je duidelijk te maken zoals JIJ het niet gewenst zou hebben.. Emotie een schitterend element en zintuig van ons mens zijnde lerende vallende en vooral weer lerende op te staan...


Dit is geschreven voor iemand in mijn naaste omgeving die het hard nodig had zijn eigen emotie te leren begrijpen... ;-)

Liefdevolle groet,

Rene van den Brink