Friday, February 19, 2010

Shift in werking getreden let u op nieuwsberichten... ( dieren vriezen massaal dood; piet paulusma)

Dieren vriezen massaal dood door koude winter in Florida
Ook in de Verenigde Staten blijft de winter ijskoud. Zelfs in de anders zo zonnige staat Florida is het al weken koud. Veel wilde dieren hebben te lijden onder de kou en worden zelfs dood aangetroffen op straat.

Op sommige plaatsen in Florida viel het voorbije weekend al voor de tweede keer dit seizoen sneeuw. Dat zijn veel ingeweken dieren, zoals leguanen en pythons, niet gewend. De dieren vriezen dood in een boom en vallen vervolgens op de grond. Volgens dierenspecialisten zou mogelijk de helft van de populatie leguanen deze winter al gestorven zijn.

Honden
Ook de bewoners van Florida kunnen tegenwoordig al eens een dode leguaan nabij hun huis tegenkomen. Soms doen ze nog een poging om de dieren zelf op te warmen. Ze worden echter gewaarschuwd om hun honden op afstand te houden. De overleden leguanen kunnen immers nog steeds giftig zijn.

Pythons
Er zijn ook al dode pythons aangetroffen. Die dieren kunnen gemakkelijk langer dan twee meter worden en zijn gevaarlijk voor mensen. In de Everglades vormen ze een bedreiging voor de lokale diersoorten en dus zullen ze in Florida veel minder treuren om de dood van deze dieren. Vaak werden ze ingevoerd als huisdier en in het wild losgelaten.

Zeeschildpadden
Helaas zijn ook de lokale dieren van Florida de extreme winter niet gewend. Zo stierven er al tientallen krokodillen en vorige maand werden ongeveer 4.000 zeeschildpadden uit het ijskoude water geplukt. Zij mogen de winter doorbrengen in iets warmere omstandigheden. Zeeschildpadden zijn immers een bedreigde diersoort. (gb/hln)