Tuesday, February 23, 2010

Noodweer Canarische Eilanden (pietpaulisma)

Het aanhoudende winterweer heeft zijn weerslag op het reisgedrag van Nederlanders. Het aantal geboekte reizen naar zonbestemmingen is de laatste weken explosief gestegen, terwijl wintersportvakanties opvallend minder populair zijn dan voorgaande jaren.
De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) heeft woensdag een bericht daarover in dagblad Sp!ts bevestigd.

”Deze opvallende trend lijkt inderdaad samen te hangen met de aanhoudende sneeuw en ijzel in Nederland”, beaamt een zegsvrouw.
”Zonbestemmingen doen het nog beter dan normaal in deze tijd van het jaar. Mensen zoeken liever op wat ze in eigen land niet hebben.”
Het gaat dan bijvoorbeeld om ‘zonzekere’ bestemmingen als de Antillen, het zuiden van het Middellandse Zeegebied, de Canarische eilanden en Egypte. Concrete cijfers kan de organisatie echter nog niet geven.
Canarische eilanden
Overigens is het op dit moment niet verstandig om een vakantie te boeken naar de Canarische eilanden. Door hevige stormen is er momenteel weinig vliegverkeer van en naar de eilandengroep mogelijk. De regering heeft een weeralarm afgegeven voor alle Canarische eilanden.


Ook in Zuid-Italië is het slecht weer. De Siciliaanse havenstad Messina werd zondag getroffen door een grote aardverschuiving na hevige regenval, waardoor vele duizenden mensen moesten worden geëvacueerd.
Talloze huizen zijn ingestort of onder de modder verdwenen of worden bedreigd nadat delen van een grote berg los zijn gekomen van de top.