Tuesday, February 23, 2010

Noodweer wordt Brits echtpaar fataal in Spanje ( demorgen)


Twee Britse toeristen zijn bij een hevig onweer in Zuid-Spanje om het leven gekomen. Het echtpaar van 63 en 64 jaar oud werd in het dorp Rubite bij Motril door de brokstukken van een ingestorte woning bedolven. De autoriteiten deelden mee dat de hevige regenval de voorbije weken de bodem in beweging had gebracht en de fundamenten van het gebouw had ondergraven.

De slachtoffers waren op bezoek bij een bevriend Brits echtpaar, dat al tien jaar in het huis woonde. De eigenaars van de woning konden tijdig buiten geraken.

In de Zuid-Spaanse stad Jaén moesten verschillende buitenwijken ontruimd worden, omdat de rivier Elche buiten haar oevers dreigde te treden. Grote delen van Alcala del Rio bij Sevilla werden door de regen onder water gezet. In de regio Andalusië werden ongeveer 30 wegen en straten wegens de overstromingen afgesloten




Kleine windhoos teistert gemeentehuis van Voeren
Het gemeentepersoneel van Voeren is omstreeks 16 uur opgeschrikt door een windhoos die het administratief gebouw getroffen heeft. Dat werd vernomen van de Voerense burgemeester Huub Broers.

"Het personeel kwam mij melden dat het dak hevig aan het kraken was", zegt Broers. "We hebben onmiddellijk polshoogte genomen en vastgesteld dat enkele rijen pannen verdwenen waren. De brandweer is ter plaatse gekomen om de eerste herstellingen te doen. Dinsdag zal een schrijnwerker de schade opmeten en herstellen."

Er zijn geen gewonden gevallen en het gemeentehuis zal open blijven tijdens de normale uren.