Sunday, February 28, 2010

Noodweer Europa... ( RTL) www.ge-di-christi-re.com pole shift..

Tientallen doden Frankrijk door storm

In Nederland stormt het behoorlijk, maar slachtoffers zijn er niet gevallen. Dat in tegenstelling tot Frankrijk waar al zeker 45 mensen om het leven zijn gekomen door noodweer.

In Frankrijk vielen de meeste doden in de laaggelegen gebieden in het westen, zoals de Vendee en Charente-Maritime. Daar zijn bijna 30 doden gevallen als gevolg van buitengewone regenval en overstromingen. Ook het westelijke department Charente-Maritime is zwaar getroffen.

Een miljoen huishoudens in West-Frankrijk hebben geen elektriciteit meer. Het elektriciteitsbedrijf EDF heeft zondag laten weten dat het enkele dagen kan duren voor de stroomvoorziening is hersteld in de zwaarst getroffen gebieden. De Franse president Nicolas Sarkozy bezoekt de getroffen regio's morgenvroeg.

De storm heeft in Europa ain totaal aan zeker 50 mensen het leven gekost. Er zijn ook mensen omgekomen in Spanje, Portugal en Duitsland.

Ook in het zuiden van Nederland was er noodweer. Er kwamen honderden meldingen binnen over afgewaaide dakpannen, takken en omgevallen bomen. Zover bekend vielen er geen slachtoffers.