Tuesday, September 22, 2009

Walviskadaver have antwerpen.. ( de morgen be)

Walviskadaver aangespoeld in Antwerpse haven

Aan de Berendrechtsluis in de Antwerpse haven is in de nacht van maandag op dinsdag een dode walvis aangespoeld. Dat laat de scheepvaartpolitie vandaag weten.

Rond 2.30 uur kreeg de scheepvaartpolitie een oproep binnen over een dode walvis van circa 12 meter lang in de buurt van de Berendrechtsluis. Het dier is waarschijnlijk overleden na een aanvaring met een schip dat de haven binnenvoer. De politie hield de hele nacht toezicht bij het dier en verwittigde de dienst maritieme toegang. Zij namen op hun beurt contact op met een aannemer om het kadaver uit water te halen.

Dat was rond 8.30 uur nog altijd niet gelukt. Ook omdat de walvis door het afgaand tij is losgekomen en afdreef in de Schelde. "Hij wordt wel van nabij gevolgd door een brandweerboot en een boot van de scheepvaartpolitie.

Naar Sint-Annastrand
Van zodra de aannemer ter plaatse is, wordt de walvis aan land getrokken aan het Sint-Annastrand. Daar kan men de nodige stalen nemen en beginnen met de opruiming van het dode dier", besluit de scheepvaartpolitie die verwacht dat scheepvaartverkeer slechts lichte hinder ondervindt van het dode dier. (belga/mvdb)
22/09/09 07u34