Monday, September 28, 2009

De les ervaring..

Is het niet zo dat de mens leerde NADAT we iets ervaren hebben, iets zien naar maatstaven welke wij zelf bepalen.

we vragen ons elke keer weer af waarom dingen gebeuren keer op keer en telkens moeten we wederom een les leren voordat we erachter komen wat we later pas geleerd hebben.

Deze vorm van zintuig ontwikkeling mogen we ook wel experience of ervaring noemen, deze manier van veroordelen en vooroordelen naar situaties toe en of mensen toe geeft ons mens een algeheel sluitend geheel als we meer en meer om deze manier kijken naar de mens en haar algehele levenshouding.

Veelal denken we dat ervaring gekoppeld is aan vertrouwen en intuitie maar kunnen inmiddels zeggen dat de mens pas leert nadat we de les hebben ervaren.

Als we beter op het gedrag induiken van mensen leren we sneller waarom mensen je iets aandoen of waarom dingen vaak anders uitpakken dan dat je zelf altijd hebt gedacht.

Als we het gedrag en de evolutie van mensen koppelen ontdekken we erg leuke dingen zoals wat de een leuk vind vind de ander vet en lelijk.

Door beter te leren begrijpen wat mensen zoal vanuit behoefte willen creeren ontdekt men een geheel andere kijk waarom mensen en evolutie zich zo door de loop der eeuwen heen zo ontwikkeld hebben.

Was het eerst niet zo dat de mens op een kluitje leefde maar niet met elkaar door een deur konden en ruzie en oorlogen ontstonden, nu echter is het tijdperk aangebroken dat we juist vereenvoudiging willen in taal in eenheid en vooral in gedrag.

We willen vaak anderen opdragen zoals wij het beste vinden om over iemand anders te denken, maar hebben we er wel eens bij stilgestaan dat wat de ander leuk vind en of niet of wel wilt juist jij mischien wel niet of wel wilt..

We beseffen amper dat de mens gecreerd is om je eigen ervaring te delen en op te doen, juist door dit zelf ervaren leren wij als mens zijnde maar leren we ook beseffen dat dik of donker, blank of wat dan ook wel eens leuk kan zijn voor de tegenpool die jij vanuit ouders en vorige generaties is opgedragen niet leuk te vinden.

Nu echter breekt een tijd aan dat juist door vereenvoudiging van onze lifestyle door middel van taal, leefomgeving en vooral mensenlijke intuitie leert men duidelijk, geduldiger en vooral veel intensiever om te gaan met het gevoel te ervaren zoals jij dit wilt en of wenst. Hetgeen Jij leuk vind hoeft een ander niet leuk te vinden, juist door het begrip en te willen delen van informatie leert men inzichten te creeren hoe mensen in elkaar steken.

want wees nu eens heel eerlijk als wij allen de overstap maken op te past over te maken dan maakt het niet uit of we vet geweest zijn, blank en of zwart gekleurd zijn of wat dan ook, het maakt uit of we de les hebben mogen ervaren die wij als mens opgedragen hebben gekregen in dit leven.

Juist als je openstaat de les van het leven te ervaren en deze te willen delen dan ontstaat een veel bredere kijk op je eigen lifestyle.

Oordeel niet over mensen maar probeer de mens te leren kennen ondanks de huidkleur, geloofsovertuiging of wat dan ook, doe eens de moeite die les te ontdekken waarom jij juist die mens leert ontmoeten en die les zal mogen ervaren..

Liefdevolle groet,

re zoon van ra