Wednesday, September 16, 2009

Pers manipuleerd berichtgevingen omtrent klimaat... ( bewijs is deze database.. overstromingen komen erg vaak voor.. wereldwijd zelfde trouble...????)


Minder doden door overstroming Indonesië

JAKARTA - De autoriteiten in Indonesië hebben het aantal doden door overstromingen in de provincie Noord-Sumatra naar beneden bijgesteld van 38 naar elf. „Onze ambtenaren kregen de aantallen van lokale bewoners, maar konden het zelf nog niet checken omdat het gebied ontoegankelijk was en de communicatie afgesneden.” Dat liet een woordvoerder van de provinciale regering woensdag weten.

De rivier de Sulang Aling trad door hevige regens buiten zijn oevers. Het zwaarst werden zes dorpen in het afgelegen kustdistrict Mandailing Natal getroffen, 275 kilometer ten zuidwesten van de provinciehoofdstad Medan. In de getroffen dorpen wonen in totaal naar schatting tweeduizend mensen. Het water is nog niet gezakt en het regent ook nog steeds, aldus de zegsman.

Overstromingen en aardverschuivingen komen veel voor in het dichtbevolkte Indonesië, dat geregeld met zware regenval te kampen heeft.