Wednesday, September 16, 2009

Vrije energie allang voorhanden maar word tegengehouden...




Draadloze elektriciteit Bron bericht;

http://www.draadloos.nu/post/Draadloze-elektriciteit.aspx


Is draadloze elektriciteit mogelijk? In eerste instantie denk je dat dit onzin is, vergelijkbaar met het zoeken naar een draadloos verlengsnoer. Toch heeft het bestaan, eind 19e eeuw, in de eerste dagen van de ontwikkeling van elektriciteit voor algemeen gebruik. Degene die daar verantwoordelijk voor was, was Nikola Tesla. (Heeft er ooit een groter genie bestaan?)

Hoe deed hij dat?
In zijn laboratorium in Colorado Springs wist hij een hoogfrequente wisselstroom op te wekken, die middels een zeer grote transformator meterslange vonken produceerde. Deze lange vonken werden via een bol op een hoge mast die uit het dak stak in de ruimte verspreid. Hierdoor ontstond een enorm groot elektromagnetisch veld in de directe omgeving. Op dit elektromagnetisch veld konden direct, dus zonder tussenkomst van snoertjes of andere verbindingen, apparaten als lampen aangesloten worden.

Tesla heeft dat middels vele experimenten bewezen.


Een fantastische uitvinding, vergelijkbaar met die van de radio (waarbij ook elektromagnetische golven met lichtsnelheid door de ruimte gaan, om middels een ontvanger omgezet te worden in elektriciteit en daarna geluid). Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat Tesla eerder al de radio had uitgevonden (hoewel niemand dat weet, maar daarover later).

Waarom had zijn uitvinding dan toch geen succes?
Om twee redenen, hoewel eigenlijk drie. Ten eerste was er het probleem dat het energieverbruik van eventuele afnemers niet te meten was. Daar waren geen apparaten voor. Voor investeerders was dat een reden om er geen geld in te steken. Er viel in de praktijk geen geld aan te verdienen.

Ten tweede was er reeds een bestaand elektriciteitsnet ontwikkeld en aangelegd. Dat had het nodige geld gekost. Dit geld zou in één klap weggegooid zijn met de uitvinding van Tesla van een draadloos elektriciteitsnet. Dit bestaande elektriciteitsnet was overigens door Tesla zelf ontwikkeld. Ook al weer ja. Hij was de geniale uitvinder van het gebruik van wisselstroom in plaats van gelijkstroom. Mede door het gebruik van de juiste transformatoren wist hij deze vorm van energielevering praktisch te maken.



Er was in die tijd een flinke strijd gaande tussen voorvechters van gelijkstroom en die van wisselstroom. Thomas Edison en consorten pleitten voor gelijkstroom. Tesla en zijn zakenpartner Westinghouse gingen de weg van wisselstroom.

Maar Edison was een machtig man en gebruikte al zijn relaties (bij kranten etc.) om Tesla en zijn uitvindingen zwart te maken. Vooral toen Edison bakzeil moest halen en uiteindelijk, omdat er niets anders opzat, zelf ook voor wisselstroom koos, koos hij voor de frontale aanval op Tesla. Je kunt zeggen, Edison heeft het leven vanTesla behoorlijk kapot gemaakt.

Omdat Tesla weinig zakelijk inzicht had (hij gaf bijvoorbeeld al zijn patentrechten aan zijn zakenpartner Westinghouse, toen die daar in een bedelbui om vroeg) had hij zijn leven lang schulden.

Zo rijk en voortvarend als Westinghouse geworden is (het bedrijf bestaat nog altijd in de VS), zo schril stak het leven van Tesla daar tegen af. Geen invloedrijke vrienden (met uitzondering van de schrijver Mark Twain), continu zwart gemaakt in de kranten, beschuldigd van bedrog, diefstal etc. Dit alles bewerkstelligd door een jaloerse Thomas Edison.

Tesla leidde al vrij snel een teruggetrokken leven.

De mensen die hem tijdens en na zijn leven gesteund en overeind geholpen hebben, zijn de natuurkundigen. Zij dragen hem nog altijd op handen. Voor het grote publiek is Tesla een onbekende (in tegenstelling tot Edison, die als de grote uitvinder te boek staat, maar in feite een gewiekste zakenman was). Onterecht natuurlijk.
Onze leefwereld is grotendeels gebouwd op de uitvindingen van Tesla. Naast het huidige elektriciteitsnet, de radio, de transformator, ook b.v. de tl-buis.

Tegenwoordig leeft de geest van Tesla nog voort in sommige computerspelletjes, en af en toe een film. Voor de laatste, zie The Prestige (uit 2006) met David Bowie als Tesla.

Tesla is dus zeker een eerbetoon meer dan waard...

zie ook; http://nulpuntenergie.net/index.php/over-nulpuntenergie