Tuesday, January 04, 2011

Zeven miljoen m2 kantoorruimte leeg Nederland...

Leegstand kantoorruimtes Nederland schrikbarend hoog...
Zeven miljoen m² kantoorruimte leeg

In Nederland staat bijna zeven miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg. Dat is 13,9 procent van de totale voorraad, heeft vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff berekend

Vorig jaar was de leegstand van kantoorruimte nog 13,3 procent van het totaal. Zadelhoff voorspelt dat de leegstand alleen maar zal toenemen, doordat het aantal vaste werkplekken terugloopt.

Het wordt daarom onverstandig genoemd om nog kantoorruimte bij te bouwen zonder dat er wordt nagedacht over een nieuwe bestemming voor leegstaande kantoren.

Het Rijk zou een veel sturender rol moeten spelen bij de uitgifte van bouwgrond en het zoeken naar een nieuwe bestemming voor lege kantoren, zegt Zadelhoff-voorzitter Van Steenhoven.

Bizar is dat op veel plaatsen waaronder Veenendaal gewoon stug word doorgebouwd ondanks dat ook deze plaats ruim 200.000 vierkante meter leegstand kent.

het is vreemd te noemen dat het veelal om dezelfde projectontwikkelaars gaat met aankoppelende makelaarskantoren.

In Veenendaal begint meer en meer ophef te ontstaan doordat de gemeenteraad Veenendaal alleen maar uit wil breiden terwijl de bevolking op begint te roepen eindelijk eens wat aan de leegstand te gaan doen en verpauperingen die ontstaan door de leegstand.

In regio veenendaal zijn een aantal gebouwen bekend die al ruim 7 jaar leegstaan, ondanks dit alles blijft de betrokken projectontwikkelaars stug doorbouwen ondanks de leegstand..

Meer en meer redenen nu voor Den haag om aan de rem te trekken en de regio gemeenten van Veenendaal in het gelijk te stellen eerst de leegstand op te gaan vullen en te kiezen voor kwaliteitsbouw en geen spuglelijke bouwwerken waar slechts wat plaatwerk en simpel metselwerk de buitengevels siert.

Meer en meer word nu ook Den Haag wakker in te grijpen in grote delen van Nederland om niet langer uit te breiden maar te kiezen voor inbreiden zoals we al veel eerder op deze site ook hebben vermeld.

De kwaliteit en hoogwaardige leefomgeving en bewustwording van ons mens zijnde moet voorop worden gesteld. Daar ik meerdere keren voor snotneus ben uitgemaakt en niet serieus ben genomen ook bij het gemeente bestuur van Veenendaal tijdig in te grijpen kan ik niets anders opmaken dat de gemeente Veenendaal 100 % verantwoordelijk moet zijn voor de leegstand die is veroorzaakt door het telkens doorlaten van bouwvergunningen terwijl zo immens veel leegstand ook in Veenendaal de orde van de dag is geworden.

Let u vooral op dat de statistieken die benoemd zijn ENKEL berust zijn op kantoorpanden.. de bedrijfspanden is nog veel meer sprake van leegstand.

Mij lijkt het niet anders dan dat ook de gemeenteraad van Veenendaal verantwoording moet nemen en de groei van Veenendaal tijdelijk tot stilstand te brengen om eerst een inventarisatie te laten plaatsvinden en dan pas weer over te gaan op eventuele nieuwbouw als dit nog nodig word geacht.

Ik vraag me werkelijk af wie de rente en kosten betalen van de gebouwen die zo lang al leeg staan...Vriendelijke groet,

Rene van den Brink