Monday, January 03, 2011

Wetenschap onderschat zeereizen.. ( Nu.nl) zie ook berichten eerder op deze site Egyptenaren en Grieken en Babyloniers waren wereldreizigers...

zie ook : www.reflectionmaat.blogspot.com ( tree of abundance en : You tube:

http://www.youtube.com/watch?v=xvvWu5O-G8c Middellands zeegebied was erg belangrijke handelsroute maar was geen zee zoals nu is...

Mensen wisten eerder de weg op zee

ATHENE - Mensen wisten veel eerder dan werd aangenomen de weg op open zee te vinden. Dit stellen Amerikaanse en Griekse wetenschappers op Kreta naar aanleiding van vondsten.

Dat heeft het Griekse ministerie van cultuur maandag laten weten.

De archeologen op het eiland hebben gereedschappen aangetroffen die minstens 130.000 jaar oud zijn. Kreta was toen al een eiland.

''Deze vondsten tonen aan dat er op de Middellandse Zee tienduizenden jaren eerder gevaren werd dan tot dusverre aangenomen. Het wijzigt voorts de berekeningen over hoe vroeg de mens kennis vergaarde en benutte'', aldus een communiqué van het ministerie.

Tot dusverre werd op basis van archeologisch bewijs aangenomen dat Kreta mogelijk vanaf circa zevenduizend jaar geleden bewoond is geweest. De archeologen waren op zoek naar aanwijzingen dat er op Kreta ook eerder, in de steentijd, nederzettingen waren.