Saturday, January 08, 2011

Tientallen hulpverleners ziek na brand Moerdijk.. ( Ad) let u op bewoordingen Burgemeesters.. "ABSOLUUT GEEN GEVAAR VOOR GEZONDHEID.. "


Hulpverleners Moerdijk-brand ziek ( meerdere media)

Huidaandoeningen, irritaties aan de mond, keel en luchtwegen

MOERDIJK - Tientallen hulpverleners die bij deenorme chemische brand inMoerdijk waren, kampenmet acute gezondheidsproblemen.

Agenten, brandweerlieden en ambulancemedewerkers klagen over
geïrriteerde ogen, huidaandoeningen en hebben last
van irritaties aan de mond, keel en luchtwegen. Dit schrijft het AD vandaag. Vooral onbeschermde hulpverleners, zoals agenten, hebben grote risico's gelopen.

De klachten zijn aanleiding om ruim 2500 hulpverleners een brief te sturen wat ze moeten doen bij gezondheidsklachten. Ook is er een meldpunt in het leven geroepen.

Politiebonden ACP en ANPV houden gezondheidsklachten van hun leden scherp in de gaten. Zo informeren ze agenten tot wie zij zich kunnen wenden en inventariseren ze wat de klachten zijn en hoe die kunnen zijn ontstaan.

Ook in de regio van de brand klagen mensen over irritaties van luchtwegen duizeligheid droge keel hoofdpijn etc.. blijkbaar heeft de brand dus wel degelijk gezorgd voor een reeks gezondheidsklachten en zijn grote vragen bij het op gang komen van niet de hulpverleners die slechts hun taak uitvoerden maar het beleid wat gevoerd word door de overheid om ook hulpverleners gewoon onbeschermd een gebied in te laten gaan zonder vooraf te weten of er gevaar dreigde..

Zo zien we toch maar weer dat Nederland op geen enkele manier goed voorbereid zou zijn op een grote ramp en dat de chaos volledig compleet zou zijn als er een grotere catastrofe zou gebeuren omdat de rampenplannen gewoon niet goed deugen..

Ook moeten veel vragen gesteld gaan worden waarom lijsten van giftige stoffen angstvallig geheim worden gehouden. Een ding is overduidelijk dat de burgemeesters in de regio van de brand veel meer weten dan dat naar buiten is gebracht ten koste van de bevolking...