Wednesday, January 05, 2011

Opnieuw dode door Mexicaanse griep... ( msn/novum)

Mexicaanse griep eist derde leven

Opnieuw heeft de Mexicaanse griep in Nederland een slachtoffer geëist. Het gaat om een volwassene die al ziek was. Eerder overleden twee gezonde kinderen.
ReageerJe beveelt dit aan64%Je beveelt dit niet aan36%4 keer gedeeld
(Novum) - Opnieuw heeft de Mexicaanse griep in Nederland een slachtoffer geëist. In tegenstelling tot de twee slachtoffers die dinsdag bekend werden, was er bij het nieuwe geval sprake van 'onderliggend lijden'. Het slachtoffer was dus al verzwakt door een andere medische oorzaak. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag.

Het nieuwe slachtoffer van H1N1 is een volwassene. Aanvullende informatie over de leeftijd en woonplaats geeft het RIVM uit privacyoverwegingen niet. De twee eerdere slachtoffers van dit griepseizoen waren twee kinderen van 4 en 11 jaar die verder gezond waren.

Viroloog Ab Osterhaus zei eerder woensdag al dat er de komende weken meer doden door de Mexicaanse griep zijn te verwachten. Nederland staat aan het begin van een wintergriepgolf en de Mexicaanse griep is een van de drie wintergriepvirussen geworden, stelt hij.

In totaal zijn dit seizoen tot en met dinsdag 43 mensen in het ziekenhuis opgenomen met Mexicaanse griep. Artsen moeten ziekenhuisopnames en sterfgevallen van H1N1 verplicht melden. Dat geldt niet voor de gewone seizoensgriep die momenteel ook actief is. Daarom is niet te zeggen hoeveel mensen aan de gewone griep zijn overleden.