Monday, January 17, 2011

Nieuwe regenval Brazil.. ( de morgen)

Nieuwe regenval bemoeilijkt reddingsoperaties in BraziliëIn de bergachtige regio nabij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro is het opnieuw beginnen regenen. De regenval bemoeilijkt de reddingsoperaties die het leger op touw probeert te zetten.


Commandant Luiz Castro van de Civiele Defensie verklaarde aan de pers dat een militair team een reddingsoperatie in Brejal heeft moeten staken als gevolg van de regenval. Als gevolg van de overstromingen zitten sinds woensdag tachtig mensen vast in Brejal.

Het leger profiteerde zondagochtend van het kalmere weer om helikopters naar de afgesloten gebieden te sturen en mensen te evacueren, maar in de loop van de middag stuurde nieuwe regenval de plannen in de war. Ook de reddingsteams op de grond ondervinden veel hinder van het weer.

Het noodweer zorgt voor aardverschuivingen en overstromingen die de voorbije dagen al meer dan zeshonderd mensenlevens hebben geëist. Meer dan 14.000 mensen in de regio zijn dakloos en verscheidene gebieden zijn helemaal afgesloten van de buitenwereld. (dpa/odbs)