Monday, January 03, 2011

Dodental overstromingen Fillipijnen loopt op... ( de morgen)

zie ook waarschuwingen www.ge-di-christi-re.com polen wandelen over aarde zodra opsplitsing van Noordpool feit is... ( 2009-2010) shift is in werking.. rotatie is een moment opname van aaneenlopende gebeurtenissen..)

Negen doden bij overstromingen op Filipijnen

Bij een reeks aardverschuivingen en overstromingen zijn minstens negen mensen om het leven gekomen in het oosten en zuiden van de Filipijnen. Duizenden anderen raakten ontheemd. Dat maakten de autoriteiten bekend. In een eerdere balans was sprake van vijf doden.

Drie kinderen kwamen om bij een aardverschuiving in de gemeente Saint-Bernard in de provincie Southern Leyte, 675 kilometer ten zuidoosten van Manila, zei de burgerberscherming.

In de provincie Albay verdronken drie mensen door de overstromingen.
In het dorp Monkayo in Compostella Valley, 930 kilometer ten zuiden van Manila, kwam dan weer een oudere vrouw om door een aardverschuiving, volgens de politie. Twee kinderen verdronken er toen ze meegesleept werden door een rivier.

De aanhoudende, zware regenval plaagt de oostelijke en zuidelijke provincies sinds de laatste week van december wegens een koudefront, zei het weerbureau. (belga/gb)