Monday, January 10, 2011

Breken van platen begonnen.. ( Zuidelijk front in groot gevaar..) zie waarschuwingen boetseren aarde www.ge-di-christi-re.com

Meerdere bronnen, Niburu/ Godlikeproductions/ lokale media Indonesie)
Indonesië zinkt door stijgende Indo-Australische Plaat

Indonesië brokkelt langzaam af en steeds meer gebieden komen onder water te staan. Ook vinden veel landverschuivingen plaats.

Afgelopen maand december alleen al zijn veel verschillende stukken van Indonesië gezonken. De regering houdt sinds 2006 een kaart bij van risicogebieden.

Verzakkingen door heel Indonesië

Op diverse plaatsen langs de Trans-Sumatra route, Trans-Kalimantan (Borneo) route en Trans-Sulawesi route hebben zich landverschuivingen voorgedaan of zijn bepaalde gebieden verzakt.

Sommige stukken van het Bukit-Barisan gebergte in Sumatra barsten of verzakken, een berg in West-Java scheurt momenteel en staat op het punt in elkaar te zakken. Sommige huizen werden opgeslokt door zinkgaten die tot wel 15 meter diep waren.

Het verzakken van stukken land, heuvels, bergen, bruggen en wegen is een fenomeen wat zich de laatste jaren door heel Indonesië in een steeds hoger tempo heeft voorgedaan. Meestal ging het gepaard met zware regenval. In het meest extreme geval zonken stukken land 50 meter naar beneden.

Indo-Australische Plaat stijgt

Java begon op 23 december 2010 te zinken, maar dit werd aanvankelijk alleen gemeld als overstromingen. Het zuidelijke gedeelte van Java wordt omlaag getrokken. Op 25 december 2010 begon de Indo-Australische Plaat aan de oostelijke zijde omhoog te komen. En op 26 december 2010 kantelde ook de Filipijnse Plaat.

De boeien in de Filipijnse Zee tot aan Tasmanië laten dit onomstotelijk zien. Queensland (Australië) en de Filipijnen kregen plots te maken met enorme overstromingen omdat het water naar de lagere kant van de hellende platen werd gestuwd. Op sommige plaatsen steeg het water in Australië tot 14 meter.

Terwijl de Indo-Australische Plaat omhoog komt en verschuift, bewegen de Pacifische platen meer richting het westen, waardoor Zuid-Amerika ook naar het westen verschuift. Dit proces versnelt door de kanteling van de Filipijnse Plaat en de Mariana Trog. Maar het is de Indo-Australische Plaat die ruimte geeft voor veranderingen rond de andere platen. Het resultaat is een kantelende Indo-Australische Plaat, waarbij Indonesië zinkt.

Onderdrukking media, politiek

Vanwege de onderdrukking in de media omtrent overstromingen in Indonesië komen de meeste mensen weinig te weten van de extreme veranderingen. Ondertussen onderdrukken Indonesische politici alle informatie die erop zou duiden dat het land niet veilig is voor toeristen.

Op 23 december 2010 werden extreme overstromingen gemeld op Java en tegen 29 december was er nog geen einde in zicht. Op 29 december werd echter het identieke nieuws van 23 december herhaald. Hetzelfde patroon was zichtbaar in Pakistan, waar de NASA pas recentelijk wilde toegeven dat een permanent hoogteverlies is opgetreden.

Metrotvnews meldde op 7 januari jongstleden dat duizenden huizen in 11 dorpen in het district Pasuruan, Oost-Java zijn overstroomd. De Ngopak snelweg was ondergelopen zodat verkeer tussen Surabaya en Probolinggo stil kwam te staan.


Ook overstromingen in de districten Rejoso, Grati en Sub Winongan. Op plaatsen steeg het water tot één meter.

Thailand

Op zondag zijn overstromingen aan de gang in de zuidelijke provincies van Thailand na zes dagen van onophoudelijke stortregens, zo meldden lokale media. Honderden dorpsbewoners zijn inmiddels geëvacueerd naar veilige gebieden. Vele wegen zijn afgesneden en diverse scholen moesten hun deuren sluiten.

Woordvoerders zeggen dat tenminste 40.000 mensen bij de overstromingen zijn betrokken.

Sri Lanka

Ook hevige wateroverlast in Sri Lanka. Meer dan 750.000 mensen zijn daar dakloos geraakt door overstromingen en modderstromen. De hevige regenval veroorzaakte vooral overstromingen in het midden en oosten van het land.

Brazilië

Woordvoerders in Brazilië zeggen dat door de recente overstromingen in dat land meer dan 100.000 mensen dakloos zijn geraakt. Het gaat daarbij voornamelijk om de vier zuidoostelijke provincies.

In de staat São Paulo is in 57 steden, waaronder de hoofdstad, de noodtoestand afgekondigd. Het zuidoosten van Brazilië is de laatste weken getroffen door hevige overstromingen, modderstromen en onophoudelijke stortregens.

Naar schatting zijn meer dan 7,8 miljoen mensen getroffen door de watersnood.

Stijging zeebodem

De oostelijke kant van de Indo-Australische Plaat komt omhoog. Dit uit zich in grote aantallen aardbevingen, net ten oosten van de Vanuata-eilanden, waar de laatste dagen krachtige aardbevingen hebben plaatsgevonden. Zo werd op 25 december 2010 een beving met de kracht van 7,6 op de Schaal van Richter geregistreerd.

Boeien in het gebied lieten duidelijk zien dat het oostelijke gedeelte van de plaat was gestegen.De Indo-Australische Plaat wordt onder de Himalaya’s geduwd, waardoor uiteindelijk Nieuw-Zeeland en het oostelijke deel van Australië zullen stijgen. Boeien in de Koraalzee lieten een stijging van de zeebodem zien.Doordat het gehele oostelijke deel van de Indo-Australische Plaat stijgt, verzamelt het water zich op het laagste gedeelte van de plaat. Dat is exact wat gebeurd is bij de kust van Queensland, wat zichtbaar is geworden op 29 december 2010. Inwoners van dorpen en steden in het gebied zijn gewaarschuwd dat het wellicht weken zal duren voordat ze weer naar huis kunnen terugkeren.

Meer tekenen van stijgende platen in de regio op 28 december 2010. Net ten noorden van Nieuw-Guinea, op de Little Caroline Plaat, onder de Filipijnse Plaat en boven de noordelijke rand van de Indo-Australische Plaat, liet boei 52403 zien dat de zeebodem snel aan het stijgen was.Tot besluit zorgt een stijgende Filipijnse Zee op het oostelijk deel van de Filipijnse Plaat ervoor dat het oostelijk deel van de Filipijnse eilanden onder water loopt. Dit veroorzaakt niet alleen veel overstromingen en modderstromen in het gebied, maar ook veel landverschuivingen en zinkgaten.

Zie hier een overzicht van de gebeurtenissen in Indonesië voor de maand december 2010.

30 december, Centraal-Java, heuvel in Purbalingga verzakt
29 december, Centraal-Java, landverschuivingen in Banyumas, Banjarnegara en Purbalingga
29 december, Centraal-Java, Cave Maria verzakt
29 december, Centraal-Java, een 32 meter lange dijk in Bedana verzakt
29 december, Jakarta, de Pengapuran Raya weg, Tambora, vernietigd
28 december, Centraal-Java, een klip (50 meter hoog) valt op de noordelijke hoofdweg (Pantura)
28 december, Centraal-Java, Bamiayu-Brebes ringweg gesloten
27 december, West-Java, het beton tussen Balubur St. En Pasteur St. Breekt, veel verzakkingen door heel Bandung
23 december, Oost-Java, de LAPINDO dijk (11 meter hoog) barst, sommige huizen komen 2,5 meter onder water te staan
22 december, Centraal-Java, landverschuivingen in Brebe
22 december, Bali, overstromingen en landverschuivingen in Noord-Bali
21 december, Sulawesi, overstromingen en modderstromen
20 december, Centraal-Java, landverschuivingen en zinkgaten in wegen bij Pekalongan
18 december, Oost-Java, land verzakt op het eiland Madura tot 10 meter diep
17 december, Borneo (Kalimantan), een truck zakt door de berm van de Trans-Kalimantan route bij Anjir Serapat
14 december, West-Java, de Pancar berg barst wat grote landverschuivingen veroorzaakt
14 december, Noord-Sumatra, de Trans-Sumatra route zakt steeds verder weg, het Bukit-Barisan gebergte verzakt op vier plaatsen
13 december, Jakarta, scheuren in huizen nadat de Petojo VIJ straat verzakt
12 december, Nusa Tenggara Barat, vijf hectare land verzakt 50 meter
12 december, Bali, vier gebieden in Bali zijn onderhevig aan landverschuivingen
11 december, Centraal-Java, Pringgodiningratan straat zakt zes meter omlaag
10 december, Centraal-Java, enorm zinkgat in Sleman, Yogyakarta
10 december, Centraal-Java, landverschuivingen in Cintamanik, Bumijawa, Tegal
10 december, Centraal-Java, weg verzakt in Sidorejo, omliggende wegen verzakken een meter
10 december, West-Java, landverschuivingen in Karangpucung en Cimanggu
8 december, West-Sulawesi, overstromingen kustgebieden Tappalang, Mamuju
6 december, Centraal-Java, wegzakkend land verwoest zeven huizen in Karangpari, Bantarkawung, Brebes
4 december, West-Java, enorme verkeerschaos door verzakte Pajajaran weg in Bandung, zinkgat van acht meter diep
1 december, West-Java, weg naar het noordelijke Garut afgesloten door wegverzakking in Kampung, Kadulempeng

Bronnen: Godlikeproductions.com, Metrotvnews.com, Presstv.ir, HLN.be, Stevebeckow.com, Poleshift.ning.com 1 & 2