Tuesday, December 28, 2010

Nog steeds chaotische toestanden vliegveld Moskou... ( telegraaf)

Gestrande reizigers in opstand in Moskou

MOSKOU - Een groep gestrande reizigers heeft maandag in Moskou de paspoortcontrole bestormd van de internationale luchthaven Sjeremetjevo. Velen wachtten al meer dan 24 uur op hun vlucht en waren woedend over de gebrekkige informatievoorziening. De eigenaren van het vliegveld zouden verder geen slaapplaatsen en voedselvouchers hebben verstrekt.


Dat meldde het Russische persbureau RIA Novosti. De groep reizigers blokkeerde de toegang tot een vliegtuig dat naar Londen zou vliegen en eiste een gesprek met de directie van de luchthaven. De politie greep uiteindelijk in, waarna het toestel alsnog kon vertrekken.

Sinds zaterdag zijn vele duizenden passagiers gestrand in de luchthavens Sjeremetjevo en Domodedovo. Dat gebeurde nadat Moskou en omgeving werden getroffen door ijsregen en een stroomstoring.

Sjeremetjevo en Domodedovo zijn de belangrijkste luchthavens van Moskou. Ze verwerkten vorig jaar respectievelijk 15 en 19 miljoen passagiers.

In de afgelopen dagen zagen de vliegvelden zich genoodzaakt om honderden vluchten te schrappen. Gestrande reizigers krijgen niet of nauwelijks informatie van de luchtvaartmaatschappijen en van de luchthavens.

Twee hallen van Domodedovo zitten nog altijd zonder stroom. De luchtvaartautoriteiten in Moskou verwachten dat het nog twee dagen zal duren voordat alles weer volgens plan verloopt.