Tuesday, December 28, 2010

Museum IJzeren gordijn stort in door sneeuw.. ( AD)

Museum IJzeren Gordijn begeeft het onder sneeuw


RASDORF - Een deel van Post Alpha, een vroegere observatiepost van de Navo aan het IJzeren Gordijn die nu een museum is, is door de sneeuw op het dak ingestort, zo heeft de Point Alpha Foundation gemeld. Volgens de stichting zijn historische voertuigen en helikopters in het museum beschadigd.

Observation Post Alpha was een uitkijkpost van het Amerikaanse leger die tot 1989 met 40 soldaten bemand was. Het dak van de loods waar de voertuigen stonden, begaf het onder het gewicht van de sneeuw die zich in de ongewoon koude winter ophoopte. Experts zullen nagaan of de voertuigen en helikopters nog gered kunnen worden. Niemand raakte gewond.

De site bevindt zich in Rasdorf. De Amerikaanse legereenheid hield er troepen van het Warschaupact in het oog die mogelijk het zwakste punt van de grens tussen West- en Oost-Duitsland zouden bestormen als er een derde wereldoorlog zou uitbreken. Point Alpha Memorial werd in stand gehouden om toeristen en scholieren over de Koude Oorlog tussen communisme en democratie te vertellen.