Sunday, November 14, 2010

Waterschappen Zuid Nederland in hoogste staat van paraatheid... ( telegraaf)

Ook West-Brabant kampt met wateroverlast BREDA - Ook het westen van Brabant kampt zaterdag met wateroverlast door de langdurige regenval. Dat heeft het Waterschap Brabantse Delta zaterdagavond gemeld.Het waterschap is in hoogste staat van paraatheid. In het gehele gebied van het waterschap staat het water zeer hoog. Op meerdere plaatsen zijn akkers en weilanden ondergelopen en op enkele plaatsen staan straten blank.

Volgens het waterschap werken alle gemalen op maximale capaciteit en stuwen zijn optimaal ingezet om het water af te voeren. Overtollig water wordt opgevangen in speciale opvangbekkens.

In het gebied is sinds afgelopen donderdag is 60 millimeter regen gevallen. Op diverse plaatsen zijn extra pompen ingezet om het water sneller af te voeren.

In het vaargebied van de riviertjes de Mark en de Vliet is de scheepvaart stilgelegd, omdat er te veel water met een te hoge snelheid doorheen stroomt.

Ook Tilburg kampt met wateroverlast. De rondweg in de stad staat onder water en de tunnel onder de spoorlijn naar Eindhoven en Den Bosch staat blank. Het verkeer ondervindt veel overlast.