Sunday, November 14, 2010

Problemen Zuid Nederland door zware regenval.. ( AD)

Honderd paarden geëvacueerd door regen


GELEEN - Hulpdiensten, vrijwilligers en eigenaren hebben vanavond zo'n honderd paarden geëvacueerd uit manege Ten Eysden in Geleen. De naburige Geleenbeek is buiten haar oevers getreden. Dat meldden hulpdiensten en de manege.


In Geleen stroomt op verschillende plaatsen water over de wegen. De riolen kunnen de toevloed van regenwater nauwelijks of niet meer aan.

Een woordvoerster van het waterschap Roer en Overmaas zei zaterdagavond dat riolen, beken en buffers helemaal vol zitten. ,,Het wordt spannend'', zei ze. ,,Zo gauw het systeem de neerslag niet meer aan kan, stroomt water de straat op en ontstaat overlast.''

In Beek, ten zuiden van Geleen, wordt een regenwaterbuffer die dreigt over te lopen, beveiligd met extra zandzakken. De buiten haar oevers getreden Geleenbeek zou met name in Sittard en Geleen voor veel overlast kunnen zorgen.

Hulpdiensten en overheden werken sinds zaterdagmiddag samen in een Regionaal Operationeel Team. Dat kreeg vooral te maken met meldingen van wateroverlast uit Beek, Elsoo, Maastricht, Meerssen, Schinveld, Heerlen, Hoensbroek, Schinnen, Amstenrade, Nuth en Valkenburg. (ANP)