Sunday, October 10, 2010

Overstromingen Jakarta.. ( telegraaf)

Dodental overstromingen Indonesiƫ loopt op

JAKARTA - Het dodental door overstromingen in de Oost-Indonesische provincie West-Papoea is tot 148 opgelopen. Meer dan 120 mensen worden vermist.


Dat hebben de Indonesische autoriteiten zondag laten weten. Een woordvoerder van het bureau voor rampenbestrijding zei dat circa zevenhonderd mensen gewond zijn geraakt, van wie 170 ernstig.

Duizenden huizen, bruggen en wegen zijn zwaar beschadigd door overstromingen en landverschuivingen. Die werden veroorzaakt door stortregens, die circa een week geleden begonnen. Vooral het district Teluk Wondama is zwaar getroffen. Hulpverleners zoeken nog steeds naar overlevenden.

Ook Vietnam heeft te lijden van het noodweer van de afgelopen week. De Vietnamese autoriteiten lieten zondag weten dat zeker 64 mensen zijn omgekomen en dat circa twintig personen worden vermist. De schade aan de infrastructuur en de landbouw bedraagt omgerekend circa 80 miljoen euro, aldus functionarissen bij de dienst burgerbescherming. Vooral de provincie Quang Binh in het midden van het land is zwaar getroffen.