Friday, October 08, 2010

Nasa bewerkt met opzet foto,s universum.. (HLN Be, Niburu.. meerdere media..))( zie ook eerdere berichten van ons.. )


Verdoezelt NASA buitenaards leven met bewerkte foto's?


"NASA photoshopte foto om te verdoezelen dat we niet alleen zijn in het universum"

Links de NASA-foto van de manen van Saturnus.
Rechts het hogecontrastbeeld dat duidelijk tekenen van bewerking zou vertonen.
Theoretici die in een samenzwering geloven zijn ervan overtuigd dat ze NASA betrapt hebben op het bewerken van een foto met Photoshop om toe te dekken dat we niet alleen zijn in het universum. Met andere woorden: aliens bestaan!

Het was een video op YouTube gisteren (inmiddels verwijderd) die deining op het internet veroorzaakte. Het filmpje wilde aantonen dat een beeld van Saturnus' manen Dione en Titan, geschoten door de Cassini-orbiter van NASA, werd bewerkt met Photoshop alvorens het werd toegevoegd op een 'Foto van de Dag'-website.

'DominatorPS3' dreef de helderheid van de foto op om te bewijzen dat er een "gigantisch" voorwerp kan worden gespot achter de kleinere maan Dione. De penseelstreken die aantonen dat het regenboogaura van het object werd uitgevaagd zijn duidelijk zichtbaar. "Nog meer stevig bewijs dat NASA en de overheid dingen achterhouden", aldus 'DominatorPS3'.

Emily Lakdawalla gaf op een internetforum toe de foto gemanipuleerd te hebben, maar dat heeft volgens haar te maken met de manier waarop Cassini foto's neemt. Hier volgt een technische uitleg van Lakdawalla.

Drie kleurenframes
"Cassini schiet kleurenbeelden door drie opeenvolgende foto's te nemen met rode, groene en blauwe filters. Op de tijdsspanne dat de drie sequenties genomen werden, verplaatste Dione zich. Als ik dus een gewone samenstelling van de kleurenframes zou maken, zou ik ofwel Titan correct weergeven en Dione niet of omgekeerd. Daarom heb ik Dione uitgelijnd en uitgeknipt en vervolgens Titan uitgelijnd. Daarna moest ik rekening houden met de ontbrekende deeltjes schaduw op de plaats waar de deeltjes van Dione zaten in twee van de drie kanalen."

Ondanks deze verklaring blijft 'DominatorPS3' sceptisch. "Het is nog altijd niet uitgesloten dat iemand haar vroeg iets weg te knippen."

Bron: HLN.be

(Originele en bewerkte foto's staan gelinkt in het topic 'Proof of NASA photoshopping massive unknown object out of Saturn moon photo' op het GLP forum.)

Getuigenis Disclosure Project

Dat NASA foto's bewerkt is voor velen geen verrassing meer. Donna Hare, die in de 70'er jaren voor NASA werkte, heeft zelf objecten van foto's moeten uitwissen en heeft daarover getuigd voor het Disclosure Project in 2001.