Thursday, July 22, 2010

Zweden slaat alarm na extreme regenval.. ( meerdere bronnen..) Vereniging van weerkunde)Zweden: hoogste alarmfase voor stijgend water

Al eerder rapporteerden we hier over de overlast die de Zweden ondervinden van de warme en vochtige herfst. De waterniveaus blijven stijgen en nu heeft dat zelfs geleid tot de hoogste alarmfase voor overstromingsgevaar. Steeds meer gebieden in het zuidwesten komen onder water te staan en de combinatie met de continue straffe zuidwesten wind maakt het nog slechter dan het al is. In de benedenloop van de rivieren kan het water moeilijk wegvloeien als gevolg van de hoge zeewaterstand.

In grote gebieden geldt dat er extreem hoge waterstanden zijn en dat er groot gevaar is op verwoesting van infra-structurele constructies zoals wegen bruggen spoorverbindingen en stroomvoorzieningen en huizen.

De depressie die dit alles nu extra verslechterd heeft, is de depressie die bij Groenland orkaanwinden veroorzaakte, onweer bij IJsland en wateroverlast in Groot-Britanniƫ.