Wednesday, July 21, 2010

Zware beving Iran.. ( de morgen.be) ( KNMI live seismo geen weergave)

Dode en tientallen gewonden bij zware aardbeving in Iran
21/07/10 15u04

DM update Een aardbeving met een kracht van 5,8 heeft in Iran tientallen gewonden gemaakt. Eén persoon kwam om het leven. De beving vond plaats in een dunbevolkte regio in het zuiden van het land, bericht de staatstelevisie via haar website.

Een vrouw van tachtig jaar is in de stad Lamerd in het ziekenhuis overleden na interne bloedingen. Minstens "dertig mensen raakten gewond in Lamerd en nog twee anderen in Hormuzgan", luidt het bij de hulpdiensten.

Het agentschap Irna op zijn beurt zegt dat bij de aardbeving, die gevolgd werd door verschillende naschokken, dertig procent van de gebouwen in vier dorpen in de buurt van de stad Lamerd schade opliep.

Rond 00.08 uur lokale tijd (21.38 uur Belgische tijd) vond de aardbeving op een diepte van negen kilometer plaats in de omgeving van Ahl, nabij de grens van de provincies Fars en Hormozgan. Om de kracht van de aardbeving uit de drukken wordt de momentmagnitudeschaal gebruikt. Daarbij wordt een beving met een kracht van zes als zeer zwaar beschouwd. (belga/vsv/adb)