Wednesday, July 21, 2010

Extreme weersituaties.. wereld... ( NIburu/theweatherspace..)..www.ge-di-christi-re.com poles on the move...)


Extreme weersituaties verbreken records wereldwijd


De laatste tijd zijn er een aantal weerrecords over de gehele wereld verbroken.

Nog nooit was het zo warm in het Midden-Oosten en Rusland, nog nooit was het in Californië zo koud in juli, een vreemde zomerse sneeuwstorm in Alberta en extreme overstromingen in het zuiden van China. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van het extreme weer.


Het meest opvallende dit jaar is de hitte. Afgelopen juni werd het Midden-Oosten overvallen door een hittegolf die zorgde voor records in vijf verschillende landen. In de periode tussen 14 en 22 juni werden er in Saudi-Arabië, Irak, Koeweit, Tsjaad en Niger nog nooit zulke hoge temperaturen vastgesteld. Op 11 juli werd een record gezet in Rusland toen het kwik steeg naar 44 graden Celsius in Yashkul. Hiermee werd het oude record van 43,7 graden Celsius verbroken, wat stamt uit 1940. Ook het westen van Europa is in de ban van de hitte.

Tevens zijn er in verschillende gebieden abnormaal koude omstandigheden gerapporteerd. In San Diego, Californië, begon de maand juli met een aantal dagen waarop de temperatuur extreem laag was. Zes dagen op rij was de temperatuur nog nooit zo laag in het gebied. Voor temperaturen die hier bij in de buurt komen, moet worden teruggegrepen op statistieken uit 1875.

Nabij Jasper, Alberta, werden werknemers van het Marmot Basin skigebied wakker met een dikke laag sneeuw op 13 juli. De omstandigheden werden getypeerd als ‘ongehoord’ voor midden-juli. Ook Zuid-Amerika gaat momenteel gebukt onder extreme kou.

Bron: Theweatherspace.com