Wednesday, May 26, 2010

Hevig zware regenval treft Moeskroen.. Be ( de morgen.be)

Hevige regen teistert regio Moeskroen


De regio Moeskroen krijgt vanochtend af te rekenen met felle regenval. De brandweer van Moeskroen wordt overstelpt met oproepen en de politie heeft verschillende omleidingen ingelegd.

Gedurende drie uur viel de regen met bakken uit de hemel. "We hebben verschillende oproepen gekregen voor ondergelopen woningen en kelders. Ook waren er meerdere oproepen voor straten die blank stonden. Dan kunnen we niet meer doen dan de straat afsluiten en wachten tot de riolen het water kunnen slikken", aldus de brandweer.

Vooral de Moeskroense deelgemeente Dottenijs werd getroffen. "Op de autoweg Doornik-Kortrijk is de uitrit Moeskroen-Dottenijs afgesloten. De expresweg (N58) in de richting van Moeskroen staat onder water en is ook dicht. Hetzelfde geldt voor de N512 tussen Dottenijs en Herseaux. De kleine tunnel in Moeskroen is ook ondergelopen. Een tiental politieagenten is ter plaatse. Momenteel is het opgehouden met regenen en trekt het water langzaam weg. Er zijn geen ongevallen gebeurd", zei een politiecommissaris iets na 9.00 uur. (belga/sps)