Friday, August 07, 2009

Meer nieuws noodweer Fillipijnen.. ( de morgen.be)

Belg verdrinkt na hevige regenval op Filipijnen

Hulpverleners brengen een lichaam weg.
Op de Filipijnen zijn een Belgische toerist, een Fransman en negen Filipijnen verdronken in de buurt van de vulkaan Pinatubo, ten noordoosten van de hoofdstad Manilla. De toeristen werden verrast door de hevige regenval in de regio, zegt de politie.

Belg
De politie meldde aanvankelijk dat de twee overleden Europese toeristen Fransen waren. Een functionaris van de Belgische ambassade, Ivy Weisz, meldde later echter dat een van de twee wel degelijk de Belgische nationaliteit heeft. Ook Bart Ouvry, woordvoerder van het Belgisch ministerie van Buitenlandse Zaken, bevestigt dat laatste. Het Belgische slachtoffer zou een man van ongeveer 40 jaar zijn, die afkomstig is uit de omgeving van Brussel.

Vulkaan
Volgens de regionale politiechef Leo Nilo De La Cruz is er nog een andere persoon vermist. Het zou gaan om een Franse toerist. De slachtoffers maakten volgens de regionale politiechef deel uit van een groep van twaalf toeristen - Zuid-Koreanen en Europeanen - die getroffen werden door de hevige regenval nadat ze de vulkaan beklommen hadden. Ook een gids en een Filipijnse redder kwamen om het leven. Zes Fransen en drie Zuid-Koreanen konden gered worden door een helikopter van het leger.

Oversteken rivier
In Parijs meldde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de toeristen een uitstap maakten in de regio van de Pinatubo. Bij het oversteken van een rivier met de wagen, werden ze wellicht verrast door het stijgende water. (bloomberg/sam)