Friday, August 14, 2009

Dodental Taiwan loop snel op..

President Taiwan vreest 500 doden 14-08-09

De Taiwanese president Ma Ying-jeou denkt dat er meer dan 500 mensen in zijn land zijn omgekomen door de orkaan Morakot. Het officiƫle dodental staat op 117, maar de vrees bestaat dat honderden mensen levend zijn begraven onder de modderstromen.

De orkaan Morakot raasde het afgelopen weekeinde over Taiwan en veroorzaakte de ernstigste overstromingen in 50 jaar tijd. Veel wegen zijn onbegaanbaar en duizenden mensen zijn afgesloten van de buitenwereld.

Het buitenland heeft hulp geboden bij het evacueren van mensen, maar Taiwan vraagt nog steeds om helikopters en graafmachines.

Het bericht dat de mensen die eerst vermist waren in Taiwan tijdens een modderstroom die vrijwel een geheel dorp wegvaagde en vrijwel de gehele bevolking zou zijn omgekomen, kan inmiddels officieel worden ingetrokken.

De ruim 700 inwoners van het betreffende dorp waren uit voorgevoel op tijd naar hoger gelegen gebied getrokken, bij terugkomst zagen ze inderdaad dat hun gevoel juist was geweest.

Wonder boven wonder mag dus gesproken worden dat het gevoel van jezelf opvolgen dus in dit geval zeker zijn vruchten heeft afgeworpen.