Thursday, August 27, 2009

Zoals lang voorspeld, nu eindelijk toegegeven... ( nu.nl) pole shift verstoord techniek en apparatuur. www.ge-di-christi-re.com

Klimaatverandering maakt voorspellen weer moeilijk


GENEVE - Door de klimaatverandering wordt het steeds moeilijker om het weer goed te voorspellen. Vertrouwen op historische gegevens is niet langer een betrouwbare methode om op het weer vooruit te blikken.
© Burry van den BrinkDat zei het hoofd van de Wereld Meteorologische Organisatie van de VN (WMO) donderdag.

Volgens Michel Jarraud verandert de manier van werken voor meteorologen aanzienlijk. ''Vroeger werden statistieken uit het verleden meegenomen in de berekening. Maar door de klimaatverandering wijzigen die statistieken.''




Het WMO houdt komende week in het Zwitserse Genève een conferentie over de invloed van klimaatverandering op de meteorologie.


Opwarming

In sommige delen van de wereld regent het door de opwarming van de aarde minder vaak. ''Daardoor is het verleden niet meer met het heden te vergelijken'', aldus Jarraud.

Langdurige hittegolven, zoals die van 2003 in West-Europa, ''zouden vaker kunnen voorkomen''. Ook dat is op basis van historische gegevens moeilijk te voorspellen, vindt de WMO-topman.