Thursday, August 13, 2009

Banken houden schijn aan... stitle voor de storm....

'De crisis is voorbij' AMSTERDAM - De Bank of America claimt dat de recessie voorbij is. Dat meldt de gerenommeerde Amerikaanse bank donderdag in de eigen nieuwsbrief. De recessie is eerder geƫindigd dan voorzien, bovendien is de Europese krimp minimaal, laat de bank weten. ,,Het gaat veel beter dan in ons meest zonnige scenario's.''


Ads door Google
Zelf beleggen op de beurs
Zeer lage tarieven, unieke service. Open een Gratis rekening bij Binck.
www.binck.com/nl/welkom
Stoppen met Blowen
via Online Hulp zet je de 1ste stap Stel een vraag over jouw gebruik.
Cannabisondercontrole.nl/Hulp
25% lager energietarief
Bij Essent profiteert iedereen van hetzelfde scherpe tarief!
www.essent.nl
De bank verwijst naar de groeicijfers uit Duitsland en Frankrijk. ,,De recessie in die landen is zelfs een kwartaal eerder beƫindigd dan wij hadden voorzien. Aan beide zijden van de Rijn breidde de economie zich in het tweede kwartaal met 0,3 procent uit, ten opzichte van een kwartaal eerder. Voor beiden is dat de eerste toename in bruto nationaal product (BNP) sinds het eerste kwartaal van 2008."

Hoewel de ECB verwachtte dat de Eurozone niet zal groeien voor midden 2010, meent de Bank of America dat de economie sinds half 2009 weer groeit.

De opleving van de Duitse economie, kwalificeert de bank als 'een erg positieve verrassing'. De bank verwacht dat de groei in beide landen in het derde kwartaal zal blijven groeien en een grote sprong zal doormaken in het laatste kwartaal.

De Bank of America voorspelt dat de Centrale Europese Bank (ECB) in september de sombere BPNP-cijfers voor de Eurozone in 2009 en 2010 naar boven moet bijstellen.

Na de Duitse en Franse cijfers voorziet de Amerikaanse bank dat de Eurozone een minimale krimp van 0,1 procent zal doormaken, ondanks de forse daling van Spanje (0,9 procent). ,,Veel beter dan we zelfs in ons meest zonnige scenario's hadden gedacht.''