Saturday, August 15, 2009

Natuur evolutioneerd ook op chemische varriant... (chemie word automatisch door natuur tegenvarriant omgezet..

Onderzoek naar giftig wier op Bretonse stranden PARIJS - Het ministerie van Milieu in Frankrijk heeft een onderzoek gelast naar de giftigheid van rottend zeewier op de stranden van Bretagne. Bewoners van kustdorpen en de lokale toerismeindustrie zijn zeer bezorgd over de stinkende groene drab, die de stranden van zeker tachtig gemeenten bedekt.

Een aantal stranden is inmiddels gesloten voor het publiek. De problemen kwamen aan het licht door een incident met een ruiter. Diens paard gleed op 28 juli uit over rottend zeewier en kwam te overlijden. De man, Vincent Petit, raakte bewusteloos, maar overleefde het incident op het strand bij het dorp Saint-Michel-en-Greve. Mensen die in de omgeving aan het werk waren, brachten hem in veiligheid.

Een wetenschappelijk instituut gaat tests uitvoeren op het zeewier. Milieuorganisaties geven de Franse regering de schuld van de problemen. De intensieve landbouw zou te veel vrijheid krijgen bij het gebruik van kunstmest, waarvan een deel in zee terecht komt. Dit zou de uitbundige groei van zeewier veroorzaken.