Sunday, August 09, 2009

9 doden door crash New York.. ( pole shift verstoord apparatuur.. www.ge-dfi-christi-re.com) nos)

Mogelijk negen doden bij crash New York 9-08-09




In New York zijn waarschijnlijk negen mensen omgekomen toen een helikopter boven de rivier de Hudson tegen een vliegtuigje botste. Vier lichamen zijn geborgen. Naar de anderen wordt nog gezocht.

Burgemeester Bloomberg gaat ervan uit dat alle inzittenden van de toestellen zijn omgekomen. "Helaas lijkt het erop dat niemand het overleefd heeft, omdat het ongeluk zo snel gebeurde en de toestellen seconden later in het water terechtkwamen", zei Bloomberg op een persconferentie. Hij zei dat de reddingsoperatie een bergingsoperatie was geworden.

Aan boord van de helikopter waren een piloot en vijf Italiaanse toeristen. In het vliegtuigje zaten drie mensen, onder wie een kind.

Luide knal
Volgens getuigen was er een luide knal te horen, waarna de helikopter 'als een steen' uit de lucht viel. Het vliegtuig verloor een vleugel. Brokstukken kwamen in de rivier terecht tussen het New Yorkse eiland Manhattan en de stad Hoboken in New Jersey.

Bloomberg zei dat het vliegtuig waarschijnlijk tegen de staart van de helikopter is aangevlogen. Hij benadrukte dat de daadwerkelijke toedracht nog onderzocht moet worden. Het weer is waarschijnlijk geen oorzaak van het ongeluk want het was zonnig en windstil.

De helikopter, een Eurocopter AS 350, was eigendom van het bedrijf Liberty Tours. Deze onderneming is gespecialiseerd in toeristische vluchten langs onder meer Manhattan en het Vrijheidsbeeld. Twee jaar geleden gebeurde er ook al eens een ongeval met een helikopter van Liberty Tours. Destijds slaagde de piloot erin een noodlanding te maken op de Hudson, na een vrije val van meer dan 150 meter.

Noodlanding
In januari moest een vliegtuig van US Airways een noodlanding in de rivier de Hudson maken, nadat alle motoren waren uitgevallen. Alle 155 inzittenden kwamen met de schrik vrij.