Monday, August 25, 2008

Haai gespot in Noordzee ( de morgen be) haaien begonnen te trekken..

Haai gespot in de Noordzee

In de Noordzee zou een grote witte haai zijn gespot. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf op zijn website. Een op afstand bestuurde onderzeeƫr heeft een foto gemaakt van het levensgevaarlijke beest.

De controleur van de onderzeeƫr maakte foto's van het onderhoud van een booreiland, op zo'n 190 kilometer van de kust van Aberdeen, toen het beest plots voor de lens opdook. "Het monster kwam uit het niets, zwom voor de camera en verdween meteen weer in het donker", aldus een medewerker van het booreiland.

Volgens onderzoekers zou het mogelijk zijn dat er een witte haai opduikt in de Noordzee. "We kunnen niet honderd procent zeker zijn dat dit een witte haai is, maar het lijkt er wel degelijk op. Dit is een belangrijke ontdekking", meldt haaienexpert Doug Herdson in de Britse krant The Sun. Er is geen reden waarom het geen witte haai zou kunnen zijn. Er is genoeg eten in de Noordzee en de temperatuur is prima voor deze haaien. Ze voelen zich aangetrokken tot booreilanden omdat het water daar warmer is", voegde hij nog toe. (belga/mvdb)

25/08/08 12u08