Sunday, December 19, 2010

Grote overlast door winterweer Duitsland.. ( bron: V.W.K/ Heute /de )

Duitsland: ook veel overlast door sneeuw

Het barre winterweer belemmerde het transport in Duitsland op uitgebreide schaal. Zo gingen de eerste tankstations in Duitsland dicht omwille van brandstoftekorten. De tankwagen konden niet langer op de besneeuwde wegen en hoofdwegen, blijven aanleveren in sommige regio's.

In Noord-Rijnland-Westfalen, verboden de autoriteiten tijdelijk vrachtwagens van meer dan 7,5 ton. Veel vluchten werden geannuleerd. Bij de passage van de sneeuwstormen bracht de Duitse weerdienst de zwaarste weerwaarschuwingen uit.

Op de snelwegen zaten op donderdagavond veel vrachtwagens vast op de besneeuwde wegen. De treinen hadden vrieskouproblemen. Er komt meer sneeuw: depressie "Petra" zal in het weekeinde sneeuw kunnen brengen.
Veel problemen waren er op het spoor in Beieren, Saksen en Thüringen. Gebrek aan brandstof was er in de Harz, Erzgebirge of Thüringer Wouden in het zuiden van Neder-Saksen, doordat tankwagens niet of slechts moeizaam de wegen konden berijden.

Paniek brak uit onder de passagiers van een trein tussen Hamburg en Lübeck. De regionale trein met ongeveer 400 passagiers was zonder elektriciteit op een open plek in het donker komen te zitten. Daarnaast bleven duizenden op stations steken in de kou.

Op donderdag werden in Frankfurt / Main 240 van 1.400 vluchten geschrapt. Op luchthaven Düsseldorf werden op vrijdag 20 vluchten geannuleerd. Op donderdagavond, moest de luchthaven twee uur worden gesloten vanwege sneeuwval. In München, werden ongeveer 100 vluchten geannuleerd, veel vluchten waren vertraagd.

Bron: Heute.de