Sunday, December 19, 2010

Enorme problemen Colombia.. ( Bron : VWK)

Overstromingen duren voort in Colombia

Dit jaar is het regenseizoen erg zwaar en de zware regenval gaat nog door waardoor al twee miljoen mensen zijn getroffen door grote overstromingen en er duizenden daklozen zijn.

President Juan Manuel Santos zei dat bijna 1 miljoen hectare landbouwgrond (3,860 vierkante mijl) onder water staat en beschreef de situatie als een "grote tragedie".

In het hele land, zijn bijna 300 mensen omgekomen als gevolg van overstromingen en aardverschuivingen in de afgelopen weken. De autoriteiten doen er alles aan om mensen het leven te redden en om ervoor te zorgen dat mensen eten, onderdak en gezondheidszorg hebben.

De regering schat dat de overstromingen, tot nu toe schade tot $ 5 miljard aangericht heeft.

Tientallen wegen zijn geblokkeerd of beschadigd door hoog water of door aardverschuivingen.

Meer dan 600 scholen hebben ook schade, hierdoor zijn meer dan 300.000 leerlingen niet in staat om lessen te volgen.

Colombia wordt geconfronteerd met een enorm geldbedrag dat gemoeid is met de nasleep van de overstromingen.
In Noord Colombia is een dijk van het Dique-kanaal dat de Magdalena rivier met de Cartagena Bay verbindt doorgebroken eind november. Een team leger-ingenieurs van het Amerikaanse leger adviseert over hoe een doorgebroken kanaaldijk het beste gerepareerd kan worden.

Het Colombiaanse leger is betrokken bij de inspanningen om te proberen het gat van 650 meter te dichten. Met een reusachtige kraan wordt geprobeerd zakken met zand in het gat te stoppen.