Wednesday, June 25, 2008

Hevig zwaar onweer treft regio Luik Belgie ( bron de Morgen BE)

Hevig onweer teistert Hoei en streek rond Luik

DM update Door de hevige onweders in de regio van Hoei had de lokale brandweer vanochtend de handen vol. Sinds 06.30 uur kreeg de brandweer van Hoei al meer dan 100 oproepen. In de gemeenten Nandrin, Outrelouxhe, Amay, Vaux-Borset, Warnant-Dreye en Hoei staan verschillende kelders en wegen onder water.

Blikseminslag
Omstreeks 07.00 uur is de bliksem ook ingeslagen in een woning aan de chaussée de Tirlemont in Vinalmont. Volgens de brandweer, die om 09.00 uur nog ter plaatse was, is de schade aan de woning groot.

Veel interventies in het Luikse
De brandweer van Luik heeft het ook druk door de hevige onweders in de regio. De meeste oproepen hadden betrekking op ondergelopen kelders. De brandweer spreekt van tientallen oproepen.

Auto in brand
Kort na 07.00 uur moest de Luikse brandweer ook uitrukken voor een hevige wagenbrand. Die was ontstaan na een blikseminslag. Ook de nabijgelegen woning liep door de blikseminslag schade op. De brandweer slaagde erin het vuur te blussen door een groot zeil over het dak van de wagen te plaatsen.

De brandweer moest ook uitrukken voor verschillende modderstromen in Seraing en voor ondergelopen straten in Tilff en Neupré.

Ook Borgworm getroffen
De onweders hebben ook de regio Borgworm niet gespaard. Rond 08.00 uur moest de brandweer uitrukken voor ondergelopen kelders in Aineffe en Jeneffe, deelgemeenten van Donceel.Verder moesten in Verlaine verschillende straten proper gemaakt worden die door modder overstroomd waren en moest een dak afgedekt worden in Haneffe. (belga/eb)
25/06/08 10u09