Tuesday, June 24, 2008

Bacterie op de vlucht voor naderende natuurrampen..( uitleg masuru emoto www.ge-di-christi-re.com water weet het antwoord..)

'Baltische Zee kampt met zuurstofgebrek'
dinsdag, 24 juni 2008


Het ecosysteem van de Baltische Zee wordt bedreigd door een toenemend zuurstoftekort. Op een aantal plaatsen tussen de Baltische Staten, Zweden en Denemarken zijn zogeheten 'marine dead zones' ontstaan, plaatsen waar niets meer leeft omdat er geen zuurstof meer in het water zit.


Dat heeft het Wereld Natuur Fonds WWF maandag gemeld. Als de vorming van de dode zones doorgaat, kan het ecosysteem in de hele Baltische Zee instorten, stellen de natuurbeschermers.



Kunstmest
De zones ontstaan vooral doordat het water vervuild raakt met kunstmest. Daarin zitten stoffen die algen snel doen groeien.

Zodra de algen doodgaan, zinken ze naar de bodem en bieden een thuis aan bacteriƫn die het zuurstofgehalte in het water aanzienlijk laten dalen.


Toename

Volgens het WWF zijn de dode zones in de wereld sinds 1995 toegenomen van 44 tot 169. Zeven daarvan bevinden zich in de Baltische Zee. De zones vormen bij elkaar een gebied dat twee keer zo groot is als Zweden.